Милитаристичната реторика и неизменното плашене с Путин бе напълно изчистена от встъпителните думи на премиера

Милитаристичната реторика и неизменното плашене с Путин бе напълно изчистена от встъпителните думи на премиера
07-04-2024г.
4
Гост-автор

Страхил Ангелов
Прави впечатление, че служебния премиер Главчев направи кратко изказване за приоритетите на кабинета, който предлага и единственото, което заяви бе, че България "ще продължи да върви по своя европейски път". Така и трябва да бъде - нашият собствен европейски път и нищо друго. 

Милитаристичната реторика и неизменното плашене с Путин бе напълно изчистена от встъпителните думи на премиера и той не обяви като свой основен приоритет Украйна и борбата срещу руската "агресия", както това постоянно ни бе натрапвано от Денков и Габриел. 

Главчев не заяви тържествено, че ще помага на Украйна "колкото е нужно и до когато това е необходимо", словосъчетание с което до скоро лягахме и ставахме. Очевидно е, че колкото повече Източния фронт напредва на запад, толкова по-смекчено и изчистено от украинска пропаганда ще става говоренето на нагаждащите се според новите реалности политически елити в Източна Европа.

Точно допреди буквално няколко седмици "Украйна" и неизменната помощ и подкрепа за Зеленски присъстваха във всяко едно публично изказване на Денков, Борисов и Пеевски, които неуморно плямпаха за евроатлантическото единство и неминуемата победа над Русия. За радост на голяма част от българския народ говоренето на премиера бе изчистено от ксенофобски и расистки истъпления по отношение на руснаците и той не отрече правото им на съществуване - човекът просто не влезе в тона на служителите на Сорос в Брюксел и техните ментори от Демократиеската партия в САЩ. И много правилно - време е за изтрезняване.

Явно украинският ентусиазъм започна да се охлажда и Главчев пропусна да заклейми руския народ и да възвеличае "святото" дело на бандеровския режим в Киев, представляван от клоуна Зеленски. 

Това, че евтината русофобска украинска пропаганда отсъстваше от изказването на бъдещия служебен министър - председател на България е добър знак и може би е прелюдия към началото на нормализация на политическата обстановка у нас, която бе силно разстроена от непрестанните "плонжове" на управляващите в краката на един безбъдник, какъвто е Зеленски, който методично и планомерно унищожи собствената си държава и народ.
С това, че Глвачев говори при Президента предимно за България, този човек наистина изглежда симпатичен и напълно нормален на фона на крещящата озверяла клика украинци и инфантили от т.нар. "демократична общност". 

С две думи Главчев вчера не се закле във вярност на Украйна и Зеленски и не охули Русия, както това ежедневно правеше Денков и лично на мен ми направи много добро впечатление.

Нямаше хули, обиди и заплахи по отношение на руския народ, не бе направена неизменната заявка, че трябва да сме готови да пожертваме България и икономиката и заради момчето на Байдън в Киев, както тръбеше лъжеакадемика Денков и сподвижницата му Габриел.

Вятъра на промяната започна да подухва и заслужилият народен артист Борисов рязко ще вземе завоя. Най-вероятно в съвсем скоро време украинското знаме ще изчезне от централата на ГЕРБ, където неизменно се вее на всички пресконференции една идея по-високо от българското и европейското. 
Русия побеждава и то убедително и мнозина започват да се приспособяват към тази реалност..... 

След разгрома на Украйна нито ЕС ще бъде същия, а НАТО най-вероятно ще се разпадне - военен съюз, който мнозина свързват само и единствено с агресия и многобройни нарушения на установените принципи в международните отношения. Още повече и след като Тръпм стане президент в САЩ никой повече няма да има нужда от този изчерпан политически проект, за който ще остане да плаче само Паси и шепа грантаджии на Сорос.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.