Михайло Подоляк: Следващите 48 часа ще решат съдбата на Русия

Михайло Подоляк: Следващите 48 часа ще решат съдбата на Русия
24-06-2023г.
0
Лентата

Високопоставеният съветник на украинския президент Володомир Зеленски – Михайло Подоляк, заяви в "Туитър", че съдбата на руския президент Владимир Путин ще бъде решена скоро на фона на въоръжения бунт на ръководителя на руската частна военна компания "Вагнер" Евгений Пригожин, предаде ДПА.

"Следващите 48 часа ще определят новия статут на Русия", се казва в поста на Подоляк.

"Може да започне масирана гражданска война,  може да се договори предаване на властта или пък да настъпи временна пауза преди следващата фаза от падането на режима на Путин", допълва съветникът на Зеленски.

"Всички потенциални играчи сега избират на коя страна да застанат. Засега в Русия цари оглушително "елитарно" мълчание", допълни Подоляк.

ДПА припомня, че вече 16 месеца Русия води широкомащабна война срещу съседна Украйна и досега наемниците от "Вагнер“ бяха сред най-важните бойни части.

По думите на  Пригожин, сега неговите бойци са установили контрол върху важни военни обекти, принадлежащи на руската армия, в южния руски град Ростов на Дон, включително и летище.

Днес в Москва бе въведен режим на контратерористична операция.

Владимир Путин нарече бунта на частната армия на "Вагнер" "предателство" и обяви, че ще има последствия за хората, стоящи зад него. 

Източник: БТА

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.