Когато противника е с танкове, не можем да му се противопоставим с пушки

Когато противника е с танкове, не можем да му се противопоставим с пушки
25-04-2023г.
0
Тодор Беленски

Уволнението на Тъкър Карлсон от Фокс е поредното доказателство, че колкото и теоритично свободна да е една медия, в нея ти си наемен работник. И при "промяна на обстоятелствата" изпадаш. 

Много често ми се налага да казвам на приятели и дори на родителите ми понякога, че да мишкуваш не е опция. Това е просто отлагане на неизбежното. Днес ще си трайкаш за една тема, утре ще е следващата. Все някога няма да си достатъчно правоверен. 

Да създаваш твоя продукция без солиден външен финансов гръб е изключително трудно. Колкото и да опитваш да си свръхчовек по дефиниция от Ницше, не се получава. 

Нужна ти е техника, трябва и екип. И накрая хората обикновено ти казват, че 30 лв за дарение за месец им е много. Как да обясниш, че дори за България само да платиш на оператор за единични снимки е обидно да дадеш под 50 до 80/100 лева. Като и това реално е под пазарното. Айде в САЩ е по-лесно заради по-големият пазар.

Но пак е далеч по-удобно да си във вече разработена медия с инфраструктура, екипи и просто да си вършиш твоята част. Не можеш да си едновременно оператор, режисьор на пулт, сценарист, интервюиращ, монтажист. Тук Цанов ще ме поправи, че може, но това работи само временно и при свръхусилия. 

За мен пътят е максимална взаимопомощ между всички алтернативни канали и журналисти, за да можем ние също да създадем организация, подобна на медийните корпорации. Но в линейна структура, при която трудът и талантите на всеки биват оценявани подобаващо. 

Проблемът при изявените личност обикновено е перфекционизмът до крайност да работиш винаги сам. Но с това не се постига, айде ще използвам икономическият термин, устойчиво развитие. Когато противника е с танкове, не можем да му се противопоставим с пушки. Колкото и добър стрелец да е всеки от нас!

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.