Какви са привържениците на “Продължаваме Промяната”?

Какви са привържениците на “Продължаваме Промяната”?
15-09-2022г.
982
Гост-автор

Александър Донев, Фейсбук:

Напоследък всеки път, когато видя профил, пълен с глупости и лъжи, авторът винаги се оказва привърженик на “Продължаваме Промяната”.
 
Явно не само лидерите им са символ на простотията. Ето защо се запитах какви хора симпатизират на тази партия. Колкото и да са малко, те все пак съществуват. Оформих две основни групи.

 
Първата са крайните костовисти.
 
За 20 години не регистрираха нито милиметър развитие и продължават да въртят изтърканата плоча. За тях Иван Костов е велик пълководец, спасил държавата в тежък момент. Все още не откриват нищо нередно в престъпната приватизация, чрез която раздадоха на свои хора печеливши предприятия на безценица, като дори част от смешната цена платиха с компенсаторки. От своя страна компенсаторките също бяха обект на ожесточени пререкания, защото не всеки можеше да ги използва, а само богопомазаните. За да подкрепяш такива шашми, трябва или да си непросветен глупак, или да си намазал някоя благинка по тази линия.
 
Втората любима опорка на костовистите е, че всички, които не боготворят Иван Костов, са комунисти. Толкова им се иска да е истина, че отдавна обявиха дори ГЕРБ за “проект на Кремъл”, а това няма как да е вярно, защото противоречи на абсолютно всички реални факти. Принудени са да го използват, тъй като щом защитаваш грешна теза, трябва да измислиш “доводи". Те няма как да кореспондират с реалността, именно защото са измислени.
 
Другата група се състои от представители на така нареченото Интернет поколение.
 
От малки са свикнали с Мрежата и не подозират, че има живот извън нея, затова попаднат ли в реална ситуация, обикновено са неадекватни, а често и истерични. Поради същата причина са напълно оперирани от критично мислене и способност да различават истина от лъжа.
За тях щом нещо е написано в Интернет, значи е неоспорима истина - дори не допускат, че някой може да ги будалка.
Правят абсолютно всичко през компютъра - от поръчка на храна до социални контакти. Сещате се, че направо са еякулирали, когато за пръв път са прочели за Министерство на дигитализацията.

 
Повечето от тези млади хора имат ефектни, но кухи дипломи. Кухи, защото в днешно време повече изпити се вземат с плащане, отколкото със знания. Получаваме опасна комбинация - профан с диплома. Като сложиш такъв на отговорен пост, въпрос на време е да забърка хиляда прецизни каши. Техните идоли са Кирил Петков, Асен Василев и Лена Бориславова, които са горе-долу на същата възраст, а знаем точно тези какво “блато” създадоха и колко негативни рекорди строшиха.

 
Като съберем двете групи, получаваме обобщен образ за привърженик на “Продължаваме Промяната”. 

Това е човек, който подкрепя всякакъв род шашми и измами, като го прави основно през Интернет. Ако му зададеш неудобен въпрос или напомниш неудобен факт, той не може да спори, защото не разполага с реални доводи. Затова е по-вероятно да те блокира или да изпадне в истерия, бълвайки псувни с елементи от анатомията и животновъдството.

 
За “Демократична България” също знам какво да мисля.

И преди това бях прочел достатъчно, ама друго е да го потвърди познат образ. Видях такъв - профила на човек, когото не съм срещал от 25 години, но помня каква отрепка беше в казармата. Неслучайно цялата рота го мразеше, а накрая се изпокара дори с двамата, които първоначално успя да подлъже, че е свестен.

 
Тъй като бе с шест години по-възрастен от останалите, вече имаше диплома за висше образование и моментално го използва, за да стане писар на ротния. Още същия ден започна тежкареенето - придаваше си важности, гледаше на околните с пренебрежение, понякога и с презрение. А реално нямаше основания за това - нито беше бляскав хубавец, нито мозък небесен.

 
Аз имах лична причина да го намразя. Тъй като наруших устава и още на първия караул легнах да подремна, логично получих три дена арест. Който е бил в казарма, знае че това не е повод за срам, а за гордост. Но арестът е нормален за бойното поделение, пък аз, единствен от цялата рота, лежах още в учебния център. Всъщност щеше да ми се размине и да изляза отпуска, защото ротният беше забравил. Но любимият писар му напомни - каза ми го другият писар, който е присъствал. Направил го е не от любов към устава, а понеже имаше да ми връща - вече беше хапнал пердах от мен заради наглостта си. После и други го натупаха, защото говедото си е говедо до гроб. Накрая най-много го мразеха точно двамата, които първоначално му бяха приятели. Сещате се за какъв урод-мухоморка говоря.

 
Този човек днес агитира за “Демократична България”. Даже е важна клечка, тъй като има снимка, на която държи реч от някаква трибуна.
 
Повече не ми трябва да знам за това политическо формирование. Ясно е, че са поредната заплаха за България.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.