Имаме вече двама леви кандидати

Имаме вече двама леви кандидати
26-08-2023г.
0
Карлос Контрера

Имаме вече двама леви кандидати - Терзиев и Григорова. Първият на новата левица (нарекла се градска и умнокрасива), вторият на старите социалисти, гласуващи по носталгия за БСП.

Всъщност, предлагат ни едно и също за София. Да строим социализъм с парите от данъците ни. Колко и да е странно, уж десният Терзиев звучи като лявата Григорова и обратното. 

Разбира се, става дума за наливане на парите от данъците и таксите без ясна стратегия и посока. Призивът да се тушират неравенствата в районите и между районите е хубав и правилен, но без ясна посока ще се получи още от същото.

Проблемът на левите - новите леви или старите леви е, че с публичните пари искат, без да ни питат, да раздават на калпак. Който ви говори, че ще има за всичко и всички, ви лъже! 

Със сигурност сектори като сметосъбирането  се нуждаят от затягане на контрола и намаляване на разходите. С по-малко средства да се постигне по-чист град и по ефективно поддържане на публичните пространства. Част от тези дейности могат да бъдат поети от общинското дружество Софекострой. Но да твърдиш, че ще направиш почистването и сметоизвозването изцяло общински просто е предизборна дъвка. 

Само закупуването на техниката ще струва колкото няколко план-сметки по чистотата. Друг е въпросът кой ще менажира цялата дейност - най-вероятно политически назначени "експерти". Какви ще са резултатите - знаем.

Тези и други примери напълно могат да обрисуват светлото бъдеще, което ни се предлага от модерните и старите леви. Ако ги питате откъде ще дойдат парите за финансиране на всичко богато обещавано, едва ли ще ви кажат...
Между другото - така дойде 2021 великата "промяна", с подобни лозунги!

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.