И майката на Васил Терзиев кадър на ДС

И майката на Васил Терзиев кадър на ДС
07-08-2023г.
0
Лентата

Повече от месец кандидатът за столичен кмет на ППДБ Васил Терзиев и баща му не отговарят на призива на издателя на сайта desebg.com Христо Христов да дадат достъп до кадровите досиета на дядото Васил и бащата - Александър

И майката на кандидата за столичен кмет на ППДБ Васил Терзиев се оказа кадър на Държавна сигурност. Бивши служители на ДС припомниха, че в това няма нищо странно, тъй като обичайна практика било да се сродяват десарски кадри. За това спомагали и проучванията до “девето коляно” преди разрешение за брак, особено на ценните кадри, които трябвало да растат в кариерата.

Майката на Терзиев - Иглика Цекова Вельова, е била дългогодишен кадър - офицер в отдел 06 на ПГУ на ДС. Всъщност това е информационният и аналитичен център, в който постъпва цялата секретна информация от всички структури на ДС и МВР в страната.

Майката на Васил години наред е разполагала с достъп до свръхсекретна и важна информация, до която не са допускани случайни лица, съобщи бившият шеф на агенцията по досиетата Методи Андреев пред БГНЕС. Той обяви и че дядото на Васил по майчина линия Цеко Вельов Цеков е кадрови служител на МВР - Видин.

Още преди официалната номинация на Терзиев за кандидат-кмет на София от ППДБ, “Труд news” писа, че Александър Терзиев - бащата на Васил е бил офицер от ПГУ, който е работил в посолството ни в САЩ под прикритие. От 1952 до 1976 г. шеф на Трето главно управление е Васил Терзиев - дядото на кандитат-кмета на София от ППДБ.

Източник: “Труд”

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.