Вежди Рашидов подаде оставка като шеф на Комисията по култура и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ след думите си за жените жертви на насилие

Вежди Рашидов подаде оставка като шеф на Комисията по култура и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ след думите си за жените жертви на насилие
07-08-2023г.
0
Лентата

Депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов подаде оставка като председател на Комисията по култура и медии и като член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Това стана след заседание на парламентарната група на формацията, след което беше поискано Рашидов да се оттегли от двата поста. По-рано днес депутатът се изказа непремерено за промените в Закона за домашното насилие в почивката на извънредното заседание на парламента. Думите станаха обществено достояние, тъй като микрофоните на председателското място в Народното събрание се оказаха включени.  “Още веднъж поднасям своите извинения за изказването ми днес”, заяви Вежди Рашидов пред своите колеги от парламентарната група. По-рано днес той писмено се извини за думите си.  

Нецензурни думи на Рашидов за жените - жертви на насилие станаха публично достояние, тъй като микрофоните на председателското място в Народното събрание се оказаха включени.

Реакция дойде първо от председателя на парламентарната група на ГЕРБ – СДС Десислава Атанасова. В профила си във Фейсбук тя написа: „Думите, изречени от Вежди Рашидов, са неуместни и недопустими, особено в настоящия дебат и момент. ПГ на ГЕРБ - СДС категорично се разграничава от изказа и съдържанието и настоява Вежди Рашидов да се извини публично“.

Вежди Рашидов се извини за изречените от него думи . „Давам си сметка, че използваният от мен език е недопустим, особено в настоящия дебат и момент. Още веднъж моля за извинение пред цялото българско общество и всички жертви на насилие“, написа Рашидов.

Като неприемливи и недопустими определи думите на Рашидов и зам.-председателят на парламента от „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) Никола Минчев в кулоарите на парламента. Той допълни, че именно с подобни прояви се борят депутатите с промените, които приеха днес.

Добре е, че Рашидов се е извинил след това, както и че има реакция от страна на парламентарната му група, допълва Никола Минчев.

Източник: БТА

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.