БСП забрани на структурите да издигат за кметове бивши областни управители на Румен Радев

БСП забрани на структурите да издигат за кметове бивши областни управители на Румен Радев
07-08-2023г.
0
Лентата

Ръководството на БСП е спуснало директива към структури на партията в страната за формирането на широки коалиции за местните избори, но предупреди своите да не подкрепят и да не издигат номинации за кметове на бивши областни управители от служебните правителства на Румен Радев. В забранителния списък от “Позитано” 20 попадат дори бивши ченове на БСП като Трендафил Величков, който се кандидатира за кмет на Пазарджик, но бе губернатор по времето на служебната власт, потвърдиха пред “Труд news” членове на Изпълнителното бюро на БСП.

Минчо Афузов от Сливен, който бе областен управител на президента Румен Радев, също няма да получи подкрепа от социалистите за кметската си кампания. Лично председателят на БСП Корнелия Нинова обяви в Смолян след среща с общинските и областни председатели на партията, че доскорошния областен управител там Стефан Сабрутев няма да получи подкрепа от БСП. Сабрутев беше кандидат за кмет на БСП през 2019 година.

Социалистите ще се явят на местните избори като коалиция “БСП за България”, в която ще има поне 15 партии и организации. Местните структури водят самостоятелно преговори за съюзи. Всички кметски номинации ще бъдат утвърдени на две заседания на Националния съвет, които трябва да се проведат най-късно до средата на септември.

Източник: "Труд"

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.