Гроздан Караджов: Никой не е разговарял с мен за никакви постове

Гроздан Караджов: Никой не е разговарял с мен за никакви постове
10-06-2023г.
0
Лентата

„С мен никой не е разговарял за никакви постове. Нито ГЕРБ, нито никой друг. Имало е такава идея, но не са стигнали до край за структура на Министерски съвет, когато моите колеги разговаряха за правителство с ГЕРБ. Ние водихме публични преговори. Спомняте си, че до последния ден не беше ясно дали ще има подкрепа това правителство.“

Това каза в студиото на Euronews Bulgaria Гроздан Караджов - бивш регионален министър и депутат от “Има такъв народ“.

Ето какво още сподели той:
Първите естествени партньори на ПП-ДБ бяха техните бивши партньори от ИТН и БСП, само че трябваше да се изчака и да се гласува пак след три месеца.

Конституционната реформа минава през естествените партньори на ПП-ДБ - ИТН и БСП, с които имат достатъчно гласове с ГЕРБ. Но според мен те потърсиха други, заради съставянето на правителство. Разликата е срещата в стаичката на ДПС, там казаха, че са говорили за Конституционна реформа, но са говорили за правителството. Там финално е дадено разрешението за това правителство. Те са в много тясна колаборация с ГЕРБ и тя очевидно играе голяма роля в решенията, които се взимат в ГЕРБ.

Ние не свалихме правителството, ние казахме истината, когато това беше неудобно. Сега пак казваме истината. ПП-ДБ искат публично да говорят срещу ДПС, но в същото време да ходят на задкулисни договорки за тях. Второ, ние никога не сме ходили на такива разговори с ДПС. Казваме, че голямото политическо лицемерие в тези, които колаборират с ДПС.

Избрахме Делян Пеевски с умишлен акт. И да не бяхме гласували "за", той пак щеше да е избран. Но те говорят публично за Пеевски лошо и после се крият по стаичките и си говорят с него за Конституционната реформа.

Оттук нататък ще си бъдем опозиция - такава каквато трябва да бъде. Преди няколко дни Тошко Йорданов обяви, че ще гласуваме имунитета на Бойко Борисов да бъде свален.

Няма солидни доказателства по казусът "Барселонагейт" във внесените материали от главния прокурор в Народното събрание по искането на имунитета на Бойко Борисов. Повечето документи, които чета, са за голяма вероятност, връзки за еди какво си, влияние в ГЕРБ, тенис клубове, но за сериозен юрист това звучи като нищо. Повече от вестникарските публикации не съм видял. Смущаващ е обемът от 1000 страници, вероятно след месец ще мога да го обхвана, ние трябва и да ходим на работа. Опасявам се, че не е само тази откритост на главния прокурор. Има и нещо друго.

Не е вярно, че са раздадени 4 млрд. лв. По-скоро всичко е приготвено и изготвено новия министър да го разпише.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.