ГЕОПОЛИТИКА ЗА ГЛУПАЦИ

ГЕОПОЛИТИКА ЗА ГЛУПАЦИ
11-07-2023г.
0
Мартин Карбовски

Представете си:

Живеете в държава, която се намира между два имперски колоса - Турция и Русия.
Докато живеете в нея, вашите управници са решили да угаждат (каква мека турска дума е това!) на по-актуалната империя - англосаксонците.

Докато правят това, вашите управници биха могли да пропуснат нещо важно - че и двата близки колоса не биха били щастливи да има наоколо американски плацдарм. Но те, вашите управници, правят дълбокоумна геополитика, а ние с вас правим геополитика за начинаещи, за глупаци.

Много вероятно е в такава ситуация двата близки колоса да се разберат какво да правят с една глупава държава като нашата, управлявана от неизбирана от никого секта.

На руснаците им е писнало от нас - да се въртим, да сучем, премятаме и все да сме срещу тях, а те да идват и да ни освобождават от време на време. Сигурно, защото обичат войната и войниците им да умират наоколо, а после да бъдат подигравани.

На турците им е ред да ни стъпят на врата, след като тука си играхме на държава и предателства повече от 140 години. На тях, турците, и американците трудно им отказват, каквото и да е. Днес турците са казали, че искат в Европа, в замяна ще дадат на Швеция място в НАТО. Вече няколко турски стъпки са насочени срещу руснаците. 
Какво турците биха могли да искат от руснаците още? Нещо голямо.
Половината Черно море е руско. Ако добавите нашето крайбрежие и турското - ще получите другата половина. Империите уедряват територии и игри.

А и най-бързият начин да си във Виена за един турчин е през София.

Докато тук си играем на русофобия и американофилия, дали не е възможно едно неподозирано бъдеще за нашата Родина? Едно бъдеще, познато от историята.

Помислете. На Русия не й е до България сега, вие ако бяхте Русия точно сега, дали щяхте да спасявате България? Точно тая България за тях не е много удобна за спасяване.

Русия и Турция ще се разберат за нас. От решението им ще подскочат и сърби, и гърци, и румънци. Но дали някой ще ги пита?
Македонците ще се размият с арнаутите. И тях, и нас няма да ни има като отделна държава за дълго време. 
Много вероятен е вариант с автономия и анклави. Кой ще спре такъв сценарий? Академик Денков?

Процесът на антиселекцията сред българската политическа класа беше извършен педантично и с нашата доброволна помощ.

На американците им трябваме, колкото и Афганистан. И там имаха бази. Американците ще ни изтъргуват с турците срещу руснаците. Това си е влизане на Турция в ЕС пар екселанс.

Поводи за такъв сценарий - бол. Предатели - винаги готови. Любов към Родина и Знаме - счупени от модерното образование. Парламент - династичен и колаборационен. Войска - няма. Военни - няма. Оръжия ? Всичко заминава за Украйна. Съвсем няма най-важното - желание за държава. Няма и хора за това.

Какво може да се случи? Къде може да сбъркаме?
Огледайте се.
Може да слезе Господ и да ни спаси - някакси.

Но дори и да го направи - ние по-удобни и по-готови за ново робство кога сме били?
Повторете на глас горното. Пак и пак. Ще го разберете с повторения. 
Както и уроците по история, останали ненаучени.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.