Ето как Пеевски и Борисов за пореден път изнесоха лекция по политика на "Промяната"

Ето как Пеевски и Борисов за пореден път изнесоха лекция по политика на
23-10-2023г.
0
Явор Дачков

Ето как Пеевски и Борисов за пореден път изнесоха лекция по политика на "Промяната". 

От една седмица ГЕРБ и ДПС много бурно заговориха за отмяна на дерогацията за Лукойл и се обявиха за пълен отказ от руски петрол. В петък Борисов ескалира заплахите като обяви конкретна среща в Парламента за днес и внасяне на законопроект в НС до седмица. През тези три дни министри от "Промяната" и "десни" анализатори в медиите на "Америка за България" се скъсаха да говорят и пишат, че отказът от руски петрол ще оскъпи цените и направо си застанаха на проруски позиции на четирихилядници (според собствените им критерии). 
Днес Пеевски и Делян Добрев излязоха на брифинг и казаха, че резултатът от натиска са 500 млн. данъци, които Лукойл е обещал на премиера Денков да внесе в хазната и още 1 млрд. във фонда за енергийна сигурност. А дерогацията се отлага за догодина.
От целия театър стана ясно, че 
- финансовият министър Асен Василев и протежето му в НАП Спецов не могат да се справят със събирането на данъци, а трябва Борисов и Пеевски да го правят.
- в преговорите между Лукойл и държавата премиерът Денков е само някакъв посредник, който оведомява двете страни за позициите им.
- ПП-ДБ и умнокрасивите скочиха да защитават руския петрол от евроатлантическите набези на Борисов и Пеевски.
Резултатите са, че няма да има дерогация, руския петрол пак ще се продава в България. И пак на високи цени. 

Или както гениално отбеляза тези дни Бойко Борисов (българският Буда): Било каквото било, вече ще бъде, както беше!

Последното е български коан (просветление в дзенбудизма). Предлагам да го сложим като надпис върху сградата на новия парламент, който се намира в бившия партиен дом на БКП.
Било каквото било, вече ще бъде, както беше!

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.