Минаха 100-те дни толеранс

Минаха 100-те дни толеранс
22-10-2023г.
0
Георги Драганов

Седя и от няколко дни чета сърцераздирателни истории за некадърното въвеждане на електронните рецепти.

Чета ги от хора, които са над средното политически грамотни - знаят си правата като граждани, протестират, снимат, търсят отговорност, предлагат алтернативи.

По някаква причина обаче не търсят политическа отговорност за зле имплементираното технологично решения, заплашващо здравето, а и живота, на хиляди българи.

Има си Министър на електронното управление, Александър Илиев Йоловски, а самото министерство е на ул. "Гурко" 6. 
Има си министър на здравеопазването, Христо Русков Хинков, а неговото министерство е на пл. "Св. Неделя" 5. Има си и министър -председател, акад. Денков.
Правителството управлява от месеци, минаха 100-те дни толеранс, това решение за въвеждане на електронните рецепти точно сега и точно така е изцяло тяхно. 
Дали обаче дежурните мрънкащи за всяко криво паве и недостатъчно добро изпълнение сега не са тихи, защото това са техните хора? 

Оставете това. Как създаваш процес с хиляди итеракции на ден и не го пускаш тестово през лекари, фармацевти и пациенти, така че да получиш реалистична картина? 

Над половината потребители на системата в момента са недоволни от разписаните процеси, значи оценката за нея е еднозначно - не работи. 

Сваляте я, рафинирайте я, пуснете я пак след месец, два, пет, колкото е нужно.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.