Борисов за Божков: Решил човекът, върнал се, какво повече да коментирам

Борисов за Божков: Решил човекът, върнал се, какво повече да коментирам
26-08-2023г.
0
Лентата

"Решил човекът, върнал се, какво повече да коментирам. Хиляди пасажери идват и се връщат. Това го коментирахме няколко години подред. Ние сме дали показания, обяснили сме всичко", коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след завръщането на Васил Божков в страната, съобщи БНТ.

„Ние сме защитили интереса на държавата. Видяхте какви лъжи, компромати, сглобки направиха през тези три години и нито една не е вярна. Истината ще възтържествува“, посочи Борисов.

„Аз наистина се надявам господин Божков да се е върнал да си реши въпросите с правосъдието. Ако е невинен, да си изчисти името. Ако е виновен, имаме си правосъдна система. Никакво притеснение, защото от него, от хазарта това, което съм коментирал, съм го казал и в прокуратурата. На няколко разпита сме били“, каза още той.

Борисов коментира и убийството на Алексей Петров: "Да се надяваме, така както при предишните два атентата, да бъдат задържани извършителите".

Упреците към управлението са много, поголовно сменят кадри, коментира още лидерът на ГЕРБ. Ще видим как ще продължим да участваме в тази „сглобка“, добави той.

„Ние подкрепяме 36 депутати от партията на промяната, те управляват на 100% , изключвам външното министерство“, посочи Борисов.

Вътрешният министър заслужава да бъде питан защо смени и кой го накара да смени ръководители на областни структури, посочи още Борисов. Той добави, че се сменят бордовете на тотото, на Държавната консолидационна компания и ръководствата на много други структури.

Този главен секретар е гласуван от Министерския съвет, разбира се, че той не се справя, коментира още лидерът на ГЕРБ.

Във връзка с предстоящите местни избори лидерът на ГЕРБ заяви, че на много места кандидатите за кметове ще бъдат същите, като визира кметът на Враца Калин Каменов.

"Притеснително е това, което става с горивата. Без никакво основание спекулативно във времето когато хората пътуват най-много започват да се вдигат изненадващо цените с по 30-40-50 стотинки и това се дължи на монопол, на слаб контрол, правителството търпи големи критики. При тази мека зима се похарчиха над половин милиард за зимно почистване. Ремонтират се отсечки за стотици милиони, пътят до Враца и Мездра ще стои още години затворен", допълни Борисов.

Той поясни, че трябва да стане ясно какво е накарало вътрешния министър да смени областни ръководители на полицейските структури.

"В момента еднолично партията на промяната поголовно подменя всичко само с нейни кадри без да се коментира. Ако това е сглобката, не виждам как ще продължим да участваме", каза още Бойко Борисов.

Вчера бизнесменът Васил Божков пристигна в София, той беше задържан на Летище София и отведен в следствения арест на „Г.М. Димитров”, а след това и прегледан в МВР болница. Той обаче не е пожелал обстойни прегледи. След прегледа бе отведен при следовател, който му връчи обвинения по 3 дела. Междувременно от прокуратурата обявиха, че бизнесменът е задържан за до 72 часа. Той ще бъде разпитан като обвиняем и може да даде обяснения. Ще му искат постоянен арест.

В Софийската градска прокуратура са му били повдигнати обвинения. Той е запазил мълчание при разпитите. Става въпрос за евентуални престъпления, свързани с убийства и с атентата срещу Алексей Петров през 2015 г..

Все още не е ясно каква мярка ще му бъде наложена.

Васил Божков все още не е дал обяснения пред разследващите, засега се възползва от правото си да не дава показания. Това заяви снощи адвокатът му Георги Гатев.

Предявени са обвинения и по двете дела, които се водят срещу бизнесмена.

 

Източник: "Епицентър"

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.