Радев: Искането за отстраняване на главния секретар е част от чистката в МВР. Изцяло се припокрива със записа от събранието на ПП

Радев: Искането за отстраняване на главния секретар е част от чистката в МВР. Изцяло се припокрива със записа от събранието на ПП
24-08-2023г.
0
Лентата

Президентството излезе с официална позиция, след като правителството депозира мотивите, с които иска отстраняването на главния секретар на МВР Петър Тодоров. От „Дондуков” 2 обясняват, че мотивите към предложението са „изцяло политически и са продължение на пълномащабната чистка в тази институция”.

„Посочените аргументи за липсата на организация и контрол върху дейностите на МВР са в остро противоречие с Докладите за дейността на МВР за 2022 г. и първото полугодие на 2023 г. на самото Министерство на вътрешните работи. В собствените си доклади МВР отчита по-добри резултати и по отношение на регистрираните, и при разкритите престъпления”, заявяват от Президентството.

От „Дондуков” 2 продължават, че „искането за отстраняване на главния секретар на МВР напълно се припокрива със записа на партийното събрание на „Продължаваме Промяната” от месец май, в което уволненията в системата за сигурност са мотивирани с целта „местните избори ще са с наше МВР”.

„Българските граждани и медиите могат да изискат и да се запознаят с Докладите за дейността на МВР за 2022 г. и първото полугодие на 2023 г., в които професионалната дейност на институцията е оценена на базата на конкретни данни и статистически показатели. Така те ще могат сами да преценят каква е истинската причина за искането за отстраняване на главния секретар на МВР. Държавният глава счита, че освобождаването на главния секретар на МВР в този момент ще обслужи единствено интереси, различни от обществените”, обясняват още от Президентството.

Източник: NOVA

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.