Божков с часове на разпит в прокуратурата: Бизнесменът се възползвал от правото си да мълчи

Божков с часове на разпит в прокуратурата: Бизнесменът се възползвал от правото си да мълчи
26-08-2023г.
0
Лентата

Няколко часа разпитваха Васил Божков в Софийската градска прокуратура, съобщи Нова тв. Не е ясно дали ще бъде поискан арест, твърди адвокатът му.

След като пристигна в София, Божков беше задържан на Летище София и отведен в следствения арест на "Г.М. Димитров", а след това и прегледан в МВР болница. Той обаче не е пожелал обстойни прегледи, затова процедурата там е приключила бързо.

В Софийската градска прокуратура са му били повдигнати обвинения. Той е запазил мълчание при разпитите. Става въпрос за евентуални престъпления, свързани с убийства и с атентата срещу Алексей Петров през 2015 г.

Все още не е ясно каква мярка ще му бъде наложена, може и да не е задържане зад решетките, смята защитата му.

Решението точно днес Божков да се прибере адвокатът му Георги Гатев определи като случайност, но не се изговори в прав текст кои са "бухалките", за които по-рано Божков писа във Facebook профила си.

"В момента само му предявиха постановленията за привличане като обвиняем. По едно от делата, което го наричаме криминално - там са случаите с криминалните престъпения, и другото е във връзка с хазарта.", заяви Георги Гатев.

"Колегите обещаха, че още утре ще се опита да внесат делата за разглеждане в съдебно заседание с оглед определяне на мярка", каза адвокат Гатев.

Адвокат Гатев обясни, че на Васил Божков е връчена призовка и по делото за ареста на Бойко Борисов, по което е свидетел. Първо обаче трябва да стане ясно дали бизнесменът ще остане в ареста или не, допълва БНТ.

Гатев определи като "абсолютна случайност", че бизнесменът се връща един ден след погребението на Алексей Петров, при положение, че именно той е обвинен в поръчителство на атентата срещу Петров през 2015 г.

Адвокатът отново каза, че Васил Божков е проявил желание да се върне у нас още през май, но е имало "обективни причини", които не са му позволявали да го направи. Уточни, че това не са заплахи. "Отдавна предприема стъпки за връщане в страната, но нещата се забавиха", каза Гатев.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.