Българи, ако се допусне смяната на Трети март като национален празник, това означава, че България по същество вече не съществува

Българи, ако се допусне смяната на Трети март като национален празник, това означава, че България по същество вече не съществува
23-07-2023г.
0
Гост-автор

ППДБ предложиха да се смени националния ни празник от 3 март на 24 май. 

Макар и последният да е важен празник, както за нас, така и за всички използващи кирилицата славяни (че дори и за такива като чехи и словаци, които не я ползват сега, но са исторически свързани с делото на Св. св. Кирил и Методий), смяната на националния ни празник е потресаващ удар срещу българската национална идентичност и самата легитимност на българската държавност след 1878. 

Отново залитаме от крайна русофилия до безумна и крайна русофобия, за да задоволим чуждите интереси. Това ли искахте, братя и сестри, българи?! Заради погазването на Трети март ли пак спахте на последните избори? И гласувахте като безумци за детинската дихотомия "ППДБ" срещу ГЕРБ ("умните и красиви" срещу "мафията" или пък "реда и стабилността" срещу "хаоса")?? 

ВИЕ, ГЛАСОПОДАВАТЕЛИТЕ НА ППДБ И ГЕРБ, се ИЗПЛЮХТЕ на паметта на близо 10,000 български опълченци, които ляха кръвта си в Руско-турската освободителна война. Плюхте, разбира се, целенасочено, и на паметта на 200,000 руски войници (руски, а не "полски", "финландски", "украински", "бурятски" или "тувински", защото това е армията на руския император, пратена от него и биеща се под знамето на Русия, иначе да почнем да изреждаме националностите в армията на вашите партньори от САЩ?). 

Не, не ми тръгвайте с евтините лъжи, че на 3-ти март нямало какво да се празнува. Било прелиминарен договор. А ако нямаше никакво значение, защо преговорите в Сан-Стефано между княз Церетелев, граф Игнатиев и Сафвет паша вървят бавно и тежко? Защо за всеки параграф на Сан-Стефанския мирен договор се спори и се води борба? Защо се налага чак руснаците да придвижат 10,000 руски войници към Цариград, за да изплашат турците? Да, факт е, че и в Петербург и в Цариград са наясно, че великите сили ще преразгледат договора и дипломатическата битка тепърва предстои. Но именно на 3-ти март в Сан Стефано са положени основите на възродената българска държавност.  Тогава ЗА ПРЪВ ПЪТ думичката България възкръсва - и се появява на картите на Европа. Трети март е и идеалът ни за целокупна България - от Дунав до Бяло море. 
Впрочем, показателен факт е, че след Освобождението 3-ти март се чества възможно най-тържествено. ОТ 1888 ГОДИНА, КОГАТО УПРАВЛЯВА РУСОФОБЪТ СТЕФАН СТАМБОЛОВ. Забележете, в епохата на личните авторитарни режими на Фердинанд и Борис Сакскобурготски 3-ти март се чества! Едва ли някой може да изкара Фердинанд Сакскобурготски или Борис III русофили, комунисти и агенти на НКВД и ГРУ? Въпреки че за нашия евроатлантически гений Бог знае какво е възможно. 

Ако Стефан Стамболов, виден русофоб, а на действия австрофил и османофил, можеше да чества 3-ти март, кой ви дава право на вас, от "Промяната", ДБ и ГЕРБ, да ни лишавате от НАШИЯ национален празник?! Вие, граждани на Канада, Великобритания и САЩ. Вие кирилпетковци, които не могат да говорят български и мариягабриели, които са приели чужди фамилии, чужди вероизповедания и децата ви сигурно не знаят и думичка на български....

Допуснахме да продадат историята ни - цар Самуил, братя Миладинови, ВМОРО, Гоце, Яне и Даме, на българофобския режим в Северна Македония, а сега ще ни сменят и националния празник....

Българи, ако се допусне смяната на Трети март като национален празник, това означава, че България по същество вече не съществува. Не позволявайте това да се случи! Очаквам мощен отпор срещу това НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО и пълен крах на предстоящите избори на антибългарските партии  - ППДБ, ГЕРБ и ДПС. Иначе нямате право да се оплаквате. И нямате право да се наричате българи! 

ДОЛУ ЛАПИТЕ НА ПОДЛИЗУРКОВЦИ И КАНАДЦИ ОТ ТРЕТИ МАРТ И ИСТОРИЯТА НИ!

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.