Започне ли някой политик да говори за "промени в конституцията", това е най-доброто доказателство за неговата некадърност

Започне ли някой политик да говори за
23-07-2023г.
0
Петър Волгин

Напънали се ПП-ДБ и родили....конституционна реформа. 

Огласените им днес предложения за промени в Основния закон на страната за пореден път доказват тезата, че когато един политик е нефелен, когато няма никакви идеи за бъдещето, когато защитава не интересите на България, а просто изпълнява желания на Хегемона, той /тя/ почва да променя Конституцията. 

Гениална, ама ужасно гениална е идеята да направят така, че един човек да не е кмет повече от две мандата! 

Ами ако хората си го харесват? Ако искат той да се грижи за града им, защото е доказал с делата си, че е способен на това? Не може, нареждат от ПП-ДБ. Абсолютни демократи, както виждате. А пък идеите им да ограничават президентските правомощия са още по-абсурдни. Тези хора не си ли мислят, че някога президентът може да е от техните среди. И тогава какво ще правим? 

Пак ще променяме конституцията, само че този път, за да увеличаваме правомощията на "правилния"президент? 

Що се отнася до предложенията им за промени в съдебната система, те вълнуват единствено кръга "Капитал". Никой нормален човек не се интересува от измислената им "съдебна реформа". 

Най-глупава, разбира се, е идеята за смяна на националния празник. От най-първосигнална русофобия се е пръкнало това "велико" предложение. 

Изобщо, започне ли някой политик да говори за "промени в конституцията", това е най-доброто доказателство за неговата некадърност.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.