Опитът за смяна на националния празник няма да излекува обществените разделения

Опитът за смяна на националния празник няма да излекува обществените разделения
23-07-2023г.
0
Гост-автор

Опитът за смяна на националния празник няма да излекува обществените разделения. Няма да спре деленето на русофили и русофоби, или в наши дни по-скоро американофили и американофоби, а само ще го задълбочи. 

Не знам дали тези, които предлагат 24 май да стане национален празник осъзнават това. Тяхната глупост не спира да ме изумява, така че съм склонен да допусна, че са напълно искрени в намеренията си и не осъзнават какво вършат.

Николай Денков изглежда искрен в мнението си, че с тази смяна националният празник вече ще е ден, който "обединява, а не разединява" българите. Искрено глупав, защото с оглед на политическия контекст, в който би се случила такава промяна, тя със сигурност ще се изтълкува като напълно конюнктурна, нагаждаческа и дори предателска, от поне половината български граждани. 

Това впрочем е и най-сигурният начин да съсипеш иначе прекрасният празник, който е 24 май и да накараш една много голяма част от българите да започнат да го презират. 

Кому е нужно това? Само глупци може да не осъзнават колко вредно би било. ГЕРБ предложиха същата глупост миналата година и тогава тя, за щастие, не бе приета. 

Уви, този път глупостта и нагаждачеството на ГЕРБ и ППДБ са обединени в обща жажда за власт и май няма да се отървем от изпълнението на една монументална политическа простотия. 

Надеждата ни трябва да е ДПС да им налеят акъл в главата, което е пълен потрес.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.