Анна Заркова: Ех, ако беше жив Дядо Вазов!

Анна Заркова: Ех, ако беше жив Дядо Вазов!
06-12-2022г.
0
Анна Заркова

С покруса наблюдавах тази сутрин как един талантлив български журналист от една голяма телевизия, излъчвана в България на български език, дава - волно или неволно -  всичко от себе си, за да накара Главната прокурорка на Румъния да потвърди в интервю антибългарската теза, че румънците са достойни, а ние не сме достойни за Шенген. 
Не успя. С явно неудобство румънката 2-3 пъти му обяви, че не е редно да коментира тема, съдбовна за двете страни, по която тя не е безпристрастна и по която предстои решаващ дебат в Европейския парламент след два дни. 
Не успя колегата, по независещи от него причини. За разлика от други няколко български журналисти от други медии - български и  излизащи на български език, които се раздават по-успешно в антибългарската пропаганда, раздухвана преди форума в Брюксел от агенти за влияние на други държави.
Ех, ако беше жив Дядо Вазов! Щеше с мъка да види, че Кириак Стефчов у нас в наше време не е един - и не е презрян от сънародниците си, както е в романа му "Под игото".
 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.