А СЕГА ПОГЛЕДНЕТЕ НАСТРАНИ

А СЕГА ПОГЛЕДНЕТЕ НАСТРАНИ
08-01-2023г.
0
Гост-автор

От сутринта социалните мрежи и медиите са пълни с...клюки. Безспорно най-върлите битки са по повод песента за Лена Бориславова и кой какво е казал по този въпрос. След това СлавитУ какво бил казал по този въпрос и Недялко. Предполагам Диана Димитрова е позеленяла от завист, защото скандалът с песента отвя нейния като куцо пиле домат. 

И както винаги правя, се огледах какво всъщност се прикрива. То забавно да гледаме простотии /на мен не чак толкова забавно/, но има важни неща, които ни засягат на базово ниво, а ние ги забравяме. За такива грешки прошки няма. 

Чета сутринта, че инфлацията на хранителите стоки в България за една година е 53 %. Всъщност при някои основни стоки е над 150 %. Нямам наблюдения заплати и пенсии да са се вдигнали с толкова. Да се храниш нормално вече е кауза пердута за голяма част от пенсионерите и дори работещите бедни. 

А в България най-големият разход на семействата е храната. А като се платят сметки за ток и вода, които също се повишиха драстично, остатъкът често не стига за нормалните неща. 
Коментираме политиците и безумията им. Много ми е важно да знам за Джемкорп, ама не моА да спА, без да разбера какво е станало. Още повече се вълнувам от законопроекта за трюфелите, че от малка знам, че няма ли трюфели на масата, никакво ядене не е! Скоро очаквам и закон за черния хайвер да внесат, че и той ни е важен. А в същото време политиците не си признават пълната си некадърност и импотентност да управляват държавата. И че заради тях сме в криза. Заради всички вкупом - първо заради корупционното, порочно и мръсно управление 13 години на ГЕРБ, след това на безумното сертификатно правителство на Янев, а след това на лъжливото и вредно управление на Кирил Петков. Всички заедно са виновни. С тая разлика, че всички те добре захлебиха, докато народът им се гърчи в мизерия.
Въвличат ни във война, а вместо да се засрамят, ни карат да се чувстваме виновни, че не сме осигурили луксозни домове и подходяща издръжка на украинците. 

Без значение, че има много бездомни и бедни българи, а българските деца за лечението си разчитат на дарения. Подменят горивото на АЕЦ Козлодуй - без никаква мисъл, че Уестингхаус са компрометирана фирма, свързана със скандали и несигурност. Ако утре стане авария, кой ще отговаря. А българите в голямата си част дори не знаят и не осъзнават този много сериозен проблем. Ние не сме голяма държава, при ядрена авария мазно петно само ще остане от нас.
Редица търговци вече затварят, защото не могат да издържат. 

Много хора остават на улицата ,защото не могат да обслужват ипотеките си. Може и по половин милион евро да искате за панелка в Люлин, но истината е, че богатите скоро ще си накупят имоти, обеднелите няма да могат да си плащат кредитите и скоро имотният пазар ще е пълен с непродаваеми имоти. 
Ама вие се кефите на песента за Лена. Кефите се на битовите скандали на ВИП-овете. Кефите се кой политик каква простотия е казал от трибуната на Народното събрание. Реалността скоро ще се стовари върху вас!
Елена Гунчева-Гривова

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.