Втори ден без следа от бродещата из Берлин лъвица, три квартала са под ''домашен арест''

Втори ден без следа от бродещата из Берлин лъвица, три квартала са под ''домашен арест''
21-07-2023г.
0
Лентата

Второ денонощие в Берлин продължава издирването на лъвица, която беше забелязана в четвъртък през нощта да се храни в гориста местност в града. 

След временното спиране на акцията тази нощ по препоръка на ветеринари сутринта то бе подновено от 120 полицаи и професионални следотърсачи с включени хеликоптери, дронове и инфрачервени камери. Жителите на три квартала в южната част на германската столица остават заложници в собствените си домове: предупредени са, ако им е мил животът, да не излизат, нито да разхождат или пускат домашните си животни навън.

Все още не е ясно откъде може да е избягала лъвицата. Зоопарковете и цирковете в града са заявили, че при тях няма липсващи животни. Възможно е лъвицата също да е била нечий домашен любимец.

Законите в Германия са доста либерални относно отглеждането на екзотични животни и не е трудно човек да се сдобие с такова. В провинция Бранденбург, където най-напред е забелязано животното, дори няма задължение да регистрираш хищника, отбелязва bTV.

Животното ще бъде убито само ако представлява опасност за хората. Заради опасността от това член на арабски клан, живеещ в Берлин, предложи помощ за прибиране на животното, преди "някой идиот да го е застрелял" - пише "Берлинер цайтунг". Вестникът отбелязва, че тъкмо семейството на въпросния мъж, Фирас Р., е предизвикало вниманието на медиите в края на декември, защото държало тигърче във вилата си; полицията го открила при претърсване по време на сватба. Не е известно дали и лъвицата принадлежи на същото семейство.

Източник: offnews.bg

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.