Вероятно през втората половина на годината ще видим официални преговори

Вероятно през втората половина на годината ще видим официални преговори
02-01-2023г.
0
Гост-автор

Росица Бакалова:

След като и Франсоа Оланд потвърди думите на Меркел, че Минските споразумения са били печелена на време и нищо повече, става ясно, че Русия и колективният Запад са направили съзнателна договорка да отлагане на военните действия, докато едните и другите се подготвят. 

Няма защо да се лъжем, че за тези 8 години се е подготвяла само Украйна, която натъпкаха с оръжие западняците и обучиха армията й.  Русия също се подготвяше и то най-вече преструктурирайки икономиката си. 

Естествено през тези осем години Западът спечели на своя страна Молдова и Армения, като инсталира свои хора там, но пък Армения бе наказана от ситуационния съюзник на Русия, а именно Турция чрез Азербайджан. 

Беларус обаче остана с руснаците, а и те не можеха да допуснат още един враг до портите си. 

Ако следваме логиката на преговорите, които вървят, макар и невидимо през цялото време, догодина, вероятно през втората половина, ще видим и официални преговори. 

Държа да подчертая, че един от малкото анализатори, които са с акъла си, а именно доцент Вацев, бе този, който неотменно говореше и говореше, че война ще има. 

Просто, защото човекът анализира реална геополитика, а не пожелателна такава. Разбира се и той понякога има грешни прогнози, но все пак той прогнозира, а не гадае.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.