Tова е началото на режим!

Tова е началото на режим!
04-06-2024г.
0
Гост-автор

Излизат ми някакви спомени във Фейсбук. Борисов преди години давал пресконференция, аз съм го питала за Мата Хари, за Барселонагейт и прочие. После Ива Николова написала текст в ПИК “Борисов и Поли Паунова да се вземат” (очевидно недоволна, че дълго време съм настоявала за отговори), а Беновска ми спряла въпросите с думите към лидера на ГЕРБ “дайте сега да ви оправя настроението”. 
 

Спомням си ясно този момент. С колеги после обсъждахме, че по-гадно не е било. Заглушаваха се питания, тотално се подменяха теми, ползваха се сламени хора за журналисти по време на брифинги, за да се убият всичко случило се и накрая нищо не се разбираше в дълбочина от потребителите на информацията. 
 

Е, вече е по-гадно. Пресконференции изобщо няма. Идеята, че колкото и да симулираме демократични процеси това няма как да стане без съвсем политиците да застават пред журналистите, изглежда че я няма. Борисов и Пеевски се появяваха пред асансьора в парламента (за да си тръгнат във всеки един момент), а репортерите бяха натъпкани като стадо овце пред въпросния асансьор с помощта на ПП-ДБ. 
 

Когато няма заседания на Народното събрание Пеевски пише “позиции до медиите”, които ги съобщават безкритично. Борисов пък се снима (а и среща) само с привърженици - среда напълно безопасна за въпроси по същество. 
 

Това е началото на режим. Ще ни съобщават какво е правилно с бележки, изчитани от телевизора. Вече дори нямат нужда да имитират някакъв демократичен процес, в който да се помъчат да дадат отговори, макар и въпросите да са заглушавани от техни капии в журналистическата гилдия. 
 

И като повечето режими, тоя дето идва ще се установи с избори. Дали ще е след тия, дали ще е след още едни през есента (щото Борисов ще твърди, че ПП-ДБ са го принудили да направи управление с Пеевски) няма особено значение. Режим.

Автор: Полина Паунова, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.