Димитър Стоянов: Г-н Пеевски е една ходеща коруполентна ценност, но все си мисля, че България заслужава повече

Димитър Стоянов: Г-н Пеевски е една ходеща коруполентна ценност, но все си мисля, че България заслужава повече
04-06-2024г.
0
Димитър Стоянов

Г-н Пеевски заговорил за ценности.
Щом говори така разпалено за ценности съм сигурен и че неговият житейски път е изпъстрен с примери за добродетели, морал и безкористност. Да си припомним.
Преди да навърши 25 г-н Пеевски успява да бъде шеф на борда на „Пристанище Варна“ ЕАД (без да има образователен ценз), да бъде следовател в НСС (комай без да има необходимия стаж) и да бъде заместник-министър в едно отдавна несъществуващо Министерство на бедствията и авариите. Каква ли работа е свършил, на тези държавни постове, този феномен в родната политика?


По едно време търсеха живи свидетели на неговото студентство в ЮЗУ, но май такива не се откриха.
Някъде по това време един бивш шеф на „Булгартабак” се оплакваше, че г-н Пеевски го е притискал, но прокуратурата не видя престъпление там.


Преди да навърши 30 години, Пеевски се оказа медиен магнат. Хвала на таквизи феномени, които съвместяват  държавната служба с частния бизнес. Прощавайте, те медиите бяха на майка му.
А те медиите бяха феноменални. През 2009 г. за една нощ смениха плочата от плюене по ГЕРБ в словославяне на Борисовата партия. Четири години по-късно, пак сменихме плочата и пак ГЕРБ бяха лошите. Ценности...
Като говорим за медии се пита, с какви пари бе изградена тази медийна империя? КТБ ли каза някой? Но името на г-н Пеевски не присъства в делото КТБ! Сигурни сме, че това се дължи на високите му ценности и изчезването на едно тефтерче с инициалите „ДП” вътре.
А за „Булгартабак” някой спомня ли си? Ех, какви ценности демонстрира там г-н Пеевски, особено покрай докладите на турските ни партньори...
И да не забравяме как г-н Пеевски от притежател на стар „Опел” за една нощ стана мултимилионер, и то според собственоръчно попълнените му декларации. И как никой  държавен орган не се трогна от това?! Най-вероятно защото знаеха, че г-н Пеевски е човек изтъкан от ценности и няма как там да има нещо нередно в това рязко забогатяване.
Да не говорим за високата работна етика на г-н Пеевски, който по едно време неизменно бе депутат, но не само, че не се появяваше на работа, но и май не живееше в България.
 

Всички тия добродетели, ценности и морал кулминира в една санкция по „Магнитски”. Там американските партньори определиха г-н Пеевски, като „олигарх” и „медиен магнат”, който редовно участва в корупционни схеми. Освен в това, по достойнство бе оценена и неговата намеса в местните избори през 2019 г.
И ако на местна почва г-н Пеевски бе поизпран от едни експерти по конституционни реформи, то 292-страничното досие покрай „Магнитски” продължава да виси. И докато виси, ще виждаме подобни приказки за ценности.
Въобще, г-н Пеевски е една ходеща коруполентна ценност, но все си мисля, че България заслужава повече.


 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.