Кой управлява нашия град???

Кой управлява нашия град???
04-06-2024г.
0
Гост-автор

Ето ДВА нови въпроса! Този път, те са директно към кмета на София. 
Тази сутрин г-н Васил Терзиев се извини по bTV за допуснати грешки при въвеждане на промените в движението и паркирането в част от софийския център.    
Уважаеми господине, благодаря за позицията, както и за декларираното от Вас желание за спокоен и конструктивен диалог с живеещите в района.    
Този диалог може да започне истински, само след като ни помогнете да разсеем следните две съмнения. Те са свързани с Вашите думи - само 2 седмици преди началото на "специалната операция". Че става дума само за "ремонт на настилката".
Двете хипотези са:
1. Вие наистина не сте знаели, че предстои такова генерално прекрояване на центъра и сте били не по-малко изненадани от нас...
2. Знаели сте...
 

Оттук идват и логичните въпроси:
1. КОЙ управлява нашия град???
Явно не сте Вие, нито е Общинският съвет, защото няма заседание, одобрило началото на действията и всички подробности.
2. Ако е вярна тази втора хипотеза - как си позволявате да лъжете и ЗАЩО?  
 

Тук се налага да призова всички колеги от медиите - да се фокусираме в тези толкова важни въпроси за нашето "ГРАЖДАНСКО" общество и неговото устройство. 
Ако е вариант 1, значи имаме демонстрация и на "дълбоката община", освен че живеем в "дълбоката държава". И  професионалната журналистическа етика ви задължава да продължите да ровите до намиране на отговор на въпроса - КОЙ? 
При вариант 2 е много по-лесно! Знаем каква е процедурата и г-н кмете, не е нужно да измисляте колелото, извинете за евтината метафора . Но при този вариант, ще започнем "конструктивния диалог" с новия кмет, който ще заеме мястото след Вашата разбираема оставка... 
Благодаря, г-н Терзиев, за отделеното време, пожелавам Ви приятен и спорен ден!
 

P.S. Това е съвсем отделна тема от двата ми въпроса към кандидатите от 24 МИР, които също все така висят... (ще сложа като първи коментар.

Автор: Васил Върбанов, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.