Това е краят на "Промяната"

Това е краят на
28-04-2024г.
0
Явор Дачков

А беше време, когато "Дневник", "Медиапул", Клуб Z, "Свободна Европа" и "Сега" препечатваха всеки ред от "Биволъ", който бе сочен от самите тях за образец на разследващата журналистика. 

Днес всички мълчат за грандиозния скандал с фалшифицираните документи от страна на Лена Бориславова (юрист!!!!!) и Кирил Петков, които са въведени от нея в Агенция по вписванията и с които се променя Управителния съвет на сдружение "Да запазим Корал", за да може Кирил Петков да стане служебен министър, а негово подставено лице да влезе в сдружението. 

За целта са фалшифицирани и подписите на управителя на гражданската организация Атанас Русев и на още десетина нейни членове, между които и журналистът Атанас Чобанов. Същият, на когото Лена Бориславова пускаше секретни правителствени документи и който от своя страна й пращаше списъци на корумпирани за отстрелване от прокуратурата. 

Днес Кирил Петков нарече "Биволъ" несериозна медия, а медиите, издържани от "Америка за България", се правят, че няма такъв скандал. Нека повторим, че източникът на разкритията са самите потърпевши, чиито подписи са фалшифицирани - Атанас Русев, председател на сдружението и други негови членове. 

Нека повторим и че престъплението на Лена Бориславова е изключително опасно, а не безобидна административна измама. Тя е подменила УС на "Да запазим Корал", фалшифицирала е подписи и внесла фалшиви документи в Агенция по вписванията. "Нотариуса - 2". Така действат имотните измамници, крадците на фирми и чужда собственост. Това не е детска игра, а престъпление за затвор. 

Не е за подценяване и символичния детайл - политиците, които се заявяват като говорители на гражданското общество и негови защитници, мамят същото това гражданско общество и фалшифицират подписите на гражданите, за да измамят държавата. Много ми се иска да чуя коментара на Христо Иванов по тази тема и да го питам как ще се явява с тези хора на избори? Това е абсурд. 

"Промяната" приключи тук - днес е датата на нейната фактическа смърт, а колко време нейното астрално тяло ще блуждае наоколо в политиката, няма никакво значение. Това е краят им. Любопитен съм дали големите телевизии ще поканят Атанас Русев, Атанас Чобанов и останалите членове на "Да запазим корал", за да чуем техните свидетелства. 

Задължително е да чуем отговорите на прокуратурата, МВР, Агенция по вписванията и другите компетентни органи на следния въпрос - защо нищо не са направили в продължение на една година, след като са получили сигналите за тази измама и кога ще има обвинения срещу Кирил Петков и Лена Бориславова?
Умнокрасивата общност и нейната сектантска вярност към тези очевидни мошеници няма да я питаме нищо, защото отдавна доказа, че не е нито умна, нито красива.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.