Прокопиев и кръгът "Капитал" управляват Столична община!

Прокопиев и кръгът
22-04-2024г.
0
Карлос Контрера

Решенията какво, как, кога да се случва не се вземат в кабинета на Терзиев, а в офисите на Иво Прокопиев. 

Същият успя да назначи свой съдружник за секретар на Столична община - г-жа Адриана Попова. Тя е съдружник с Прокопиев в търговското дружество "А Дейта Про". След известна рокада същата госпожа Попова се оказа секретар на Столична община, а заместник-кметовете й козируват. Кой командва на Московска 33 - Терзиев или Прокопиев през съдружничката си?

И сега какво се оказва, че Промяната в София е вкарване на олигархията в управлението на столицата официално през парадния вход! Няма що - кръгът "Капитал" управлява София. Разбира се, "добрите медии" на "честните и почтените" нямат нищо против - щом е от техните може. Двойни стандарти, лицемерие, точно в стил  Христо Иванов -"Нито глас за Пеевски", а сетне управление с ГЕРБ и ДПС.Честито на софиянци. 

Необяснимо за мен е как Адриана Попова е била назначена за секретар на Столична община буквално от нищото. Говори се за конкурс, набързо проведен, апокрифно проведен, т.е. направен за Попова. Ама има ли въобще такъв? В него не знам да са участвали общински съветници. Обаче явно е "успешен", защото правилният човек се оказва на правилното място като резултат. Прозрачност? Това ли ви е Промяната?
Да напомням ли, че секретарят на една община е пряко отговорен за изборите? 

Помня как и Спаси София, и Демократична България говореха, че тези нагласени конкурси за висши държавни длъжности ще бъдат като практика забравени. Дали? Кой и как кадрува в Столична община? Има и други "експерти", попаднали във възлови дирекции без конкурси. Прозрачно, честно и почтено!
Така че не се сърдете (много) на кмета Терзиев. Олигархията му назначи опекун, консилиери един вид, да управлява вместо него. Говори се усилено, че същата госпожа Попова е в основата арх. Любо Георгиев да се скара с Терзиев. Говори се, че без нейно съгласие назначение е невъзможно. Сивият кардинал на Промяната в София е ортак на Прокопиев и "Капитал". Казвам го, за да знаете кой ви управлява и защо се случват или не се случват някои неща в София.
Искахте промяна, получавате олигархията в цялата и розово-лилава прелест. Честито!

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.