Три алтернативи пред света

Три алтернативи пред света
27-04-2024г.
0
Дахер Ламот

Светът е на кръстопът и има три алтернативи пред себе си. Да се поразходим мислено през трите.

Първата алтернатива е мокрия сън на всички глобалисти и атлантици - тотална доминация на САЩ и пълно унищожение на всичките им противници. Преведено в реалност - няколко корпорации да покорят света и да наложат монопол.   
Но знаете ли какво ще се получи? САЩ ще се сгромоляса от тежестта на алчността и покварата, така както се случи с Римската империя, с Арабската, с Османската, със СССР и всички останали. Тази колониална алчност, която превърна Иран от най-големия им съюзник в Близкия изток в най-големия им враг. Превърна Венецуела от най-големия им културен и политически съюзник в Южна Америка в най-големия им враг. Онази алчност, която ги накара да финансират муджахидините и Бин Ладен в Афганистан, и Ал-Кайда в Сирия. Която експлоатира деца в Африка.  Онази алчност, която ги кара да подкрепят 2/3 от диктатурите в света,  направлявани от тях и създадени да обират негативите, когато местното население изригне срещу тях. На 18 април САЩ бе единствената страна в съвета за сигурност на ООН, която наложи вето за признаването на правото на палестинците да имат държава, право, което над 2/3 от страните в света признават, както и над 80% от населението. Да разрушиш всички болници и университети не е защита, а геноцид. Тази алчност, която превръща религии в корпоративни проекти, а послушанието в норма. 
Тази империя сама ще се вкара в конфликти, ще печели постепенно врагове, както вече го показва и сама ще се сгромоляса и то отвътре, от вътрешни хора ще я срутят. Парадоксът е, че именно радетелите на "демокрацията" искат тоталитаризъм в световен мащаб. 
Този тип идеология се попива от слабохарактерни и сервилни маси, които са свикнали да слугуват и кланята на силите на деня. 

Втората алтернатива е обратната - тоталното сгромолясване на САЩ и издигането на Китай и Русия като доминантни световни сили. Разпадането на Запад обаче няма да доведе до нищо по-хубаво. Цялата логистична световна система, ловко контролирана от Запад, с цялата й верига, от добива на суровини до интегрирането им в технологии, през маркетинг и пласиране на пазари, няма как да се замени изневиделица. Светът ще изпадне в огромна криза. По-голямата част от света комуникира чрез западни езици - от Латинска Америка, през Африка, Индия, Близък изток, Австралия и Океания. Тази празнина може да доведе до огромни реваншистки конфликти по цялото земно полукълбо - в Израел, Армения, цяла Африка, в централна Азия, дори нарастващите имигранти в Европа. Ще настъпи тотален хаос. Но дори да бъде овладян Китай и Русия, следвайки човешката природа, постепенно с времето ще се превърнат в САЩ и ще се зарият в конфликти. И краят им няма да е по-различен. 
Този тип мислене и манталитет го имат бунтарите, които се надигат само защото не харесват сегашния властелин, но не осъзнават, как постепенно те ще се превърнат в същите.
И третата алтернатива е обособяването на два големи центъра НАТО и БРИКС, които да бъдат еквивалентни играчи на политическата сцена. Да се създаде реална конкуренция и да се състезават помежду си чрез икономически и политически инструменти. Искате да контролирате ДР Конго или Етиопия, предложете им по-добра оферта. Примерно като договор за 4-5 или 10 години. Ако не им хареса, ще идат и ще подпишат договор с другия "оператор". Разбира се, че привържениците-фанатици на днешното статукво няма да са доволни и ще пищят в истерия. Особено нашите, които  малко приличат на индийски фенове на Реал Мадрид, станали такива защото знаят за тоталната им доминация, но не знаят къде се намират на картата. Но природата винаги е търсила баланс, покой в силите, а  многообразие и състезанието между отделните елементи. Нарушили се, изригват вулкани.
За съжаление, тези, които са привърженици на третата алтернатива като мен, са най-много мразени.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.