Ти нали живееш в Лондон, защо критикуваш политиката на Запада

Ти нали живееш в Лондон, защо критикуваш политиката на Запада
30-12-2022г.
0
Ирини Зикидис

Преди няколко години, една дама, жестоко обидена на либералните ни остриета, ми разказа как е протекла някаква среща на елита на нацията, на която тя е присъствала. Общо взето, така:
"- Какво ще правим със Зикидис? Вече е много популярна във Фейсбук.
- Трябва да я дискредитираме.
- Как? 
- Ще твърдим, че е тъпа или платена. 
- Трудно ще твърдим, че е тъпа, все пак е доста образована. И как да твърдим, че е платена, като всички знаят, че от години бачка за големи фирми, мъжът й също печели добре в Лондон, а и е бая имотен? 
- Да казваме, че е полезен идиот? Но и платена."
Та до ден днешен плиткият овчи мозък не може да роди нещо по-смислено от "Ама тя живее на запад, ползва благините на запада, а критикува политиката му". 
За толкова години никой, повтарям - НИКОЙ не влезе в спор с мен. Не ми каза "Ирини, грешиш тук и тук. Ето факти, които оборват твоите". Е, то няма и как да каже, защото моите факти са САМО западни източници. А как да спориш с BBC, Time, New York Times, Bloomberg? Пък и честно казано, в главите на моите опоненти обикновено е като шише с вкиснала боза, а си го разтърсил, а е гръмнало.
Днес чета, че Великобритания официално се отказва от доскорошната си официална политика за предоставяне на грижа за "утвърждаване на пола“ за деца, които искат да променят пола си. Цитира се ново изследване, което доказва, че смяната на пола може да бъде изключително опасна за психиката на детето, защото е необратима, а с израстването си то обикновено се връща към рождения си пол. 
Това, разбира се, е прекрасна новина. Моят въпрос, обаче, е друг - какво ще прави нашият слугинаж сега? Та нали до вчера благоговееше пред каузи като тази?
Наскоро писах за това, ще взема да се самоцитирам:
Винаги ми е било странно, когато някой подметне «Ти нали живееш в Лондон, защо критикуваш политиката на Запада?» Странно ми е, защото тези хора не разбират няколко очевидни факта:
- Аз критикувам политиката на днешните неолиберални политически елити, които систематично деконструират всичко, което е направило западната цивилизация велика в продължение на векове;
- Аз изразявам мнението на поне 50% от хората на Запад, тоест, аз съм част от една значима представителна извадка;
- И понеже считам себе си за истински свободен човек, изповядващ ценностите на демокрацията, аз имам правото да коментирам и критикувам всяко безумно решение на Брюксел, което мои сънародници със слугински манталитет приемат с овчи възторг.
Толкоз. Отивам да ям мусака.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.