Журналистът Христо Грозев няма да бъде търсен по целия свят

Журналистът Христо Грозев няма да бъде търсен по целия свят
29-12-2022г.
0
Любо Кольовски

Журналистът Христо Грозев няма да бъде търсен по целия свят, стана ясно от думите на посланика на Руската федерация в България Елеонора Митрофанова, която беше извикана в Министерството на външните работи днес.
Колкото до обявяването на Грозев за издирване в Руската федерация, това не означава, че той ще бъде търсен в целия свят. Това трябва ясно да разберете. Той ще си живее там, където си живее, допълни посланикът.
На страницана на Посолството на Руската федерация бе публикувано още: "Пояснихме ситуацията с Х. Грозев, акцентирайки върху това, че нарушаване на руското законодателство довежда до съответни правни последствия, не зависещи от рода на дейността на обвиняваното/заподозряно лице или гражданството му. Акцентирахме, че не става дума за сплашването на журналиста или каквато и да е заплаха за неговия живот." 
Часове преди това редица наблюдатели отбелязаха, че издирването на Грозев е символично, каквото и да означава това. Следователно страховете на Грозев също са символични. И цялата тая история е символика на едни отминали времена, чийто дух се завръща с фашистки и болшевишки плам и патос. Прочее, украинските власти тия дни събориха паметника на Екатерина Велика в Одеса - град, основан от императрицата, а паметникът й е издигнат през 1900 г., разрушен от болшевиките през 1920 г., а по-късно възстановен пак от болшевиките. Релациите между тези събития и факти оставям на вас.
 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.