СПЕЦИАЛНО ЗА ЗОМБИТАТА, ВЯРВАЩИ, ЧЕ НЯМАЛО ТУРСКО РОБСТВО И РУСИЯ НЕ НИ ОСВОБОДИЛА, А НИ РАЗВАЛИЛА РАХАТА!

СПЕЦИАЛНО ЗА ЗОМБИТАТА, ВЯРВАЩИ, ЧЕ НЯМАЛО ТУРСКО РОБСТВО И РУСИЯ НЕ НИ ОСВОБОДИЛА, А НИ РАЗВАЛИЛА РАХАТА!
09-01-2024г.
0
Гост-автор

Напоследък отново се сблъсквам с множество мнения, че България не била 500 год. под турско робство, било "присъствие", някакво мирно съжителство, “бизнесът ни” ползвал “свободния пазар” на империята  и какви ли не още глупости. 

С освобождението Русия ни развалила рахата, в който сме живели с турците, развалила "периода ни на развитие", тоест спрял българският прогрес и т.н. Пишат се и грандиозни тъпотии като тази, че БВП на България на човек от населението към 1878 било като през 1989!!! И всичко това са едва ли не официални твърдения, с “научно покритие”, приети дори от официалната власт, че дори и толерирани от нея.

За зомбитата, пишещи такива неща и вярващи в подобни идиотщини ще стане дума пак по-долу в текста, а сега - пак за годините 1396 - 1878! Ще дам съвсем конкретен пример.

Не трябва кой знае колко усилия,за да запали човек колата и да тръгне по магистралата след Калотина - Димитровград - Ниш - Белград - Загреб - Любляна - Триест - Венеция.

Самото пътуване по този път показва съвсем красноречиво какво е представлявала османската империя, имало ли е турско робство, каква е нейната "цивилизационна роля" и доколко е имало "присъствие", "мирно съжителство", "ускорено икономическо развитие". Всичко е очевадно, стига да имаме очи да видим и необходими знания, за да разбираме.

В Хърватска се вижда най-добре. Земите на изток от Славонски брод са били доста време под турско робство, макар и не 5 века.

До тази линия, в посока изток - запад няма нищо, съвсем нищо. Дотам са владели турците и тяхното "присъствие" се вижда с просто око, все едно някой е чертал границата с гигантски флумастер.

България, Сърбия, източна Хърватска - там няма нищо запазено. Най-старите сгради са от XVIII век, градовете са сравнително нови, няма запазени средновековни замъци, пътища, църкви, къщи…нищо!

Такова е било "присъствието" - разрушение на всичко, масови кланета, унищожение, ислямизация, диващина и варварщина.

От Славонски брод на запад пейзажът е съвсем друг - почти всичко там е запазено. Запазени са средновековни замъци, църкви и градове. Разрушени и повреди са нанесли само земетресенията и времето. И там е имало битки, завоевания и чуждо владичество. Само че завоевателите са били немци, унгарци или италианци, а не турци.

Да не говорим какво можем да видим още на запад. Словения и Италия никога не са били удостоени с "турско присъствие". И това си личи. Стоят си замъци, църкви, улици и къщи по на над 1000 години.

Конкретно в Италия много цели градове, строени още по времето на римската империя, са си запазени и само се поддържат. И там са минали какви ли не - немци, испанци, араби, французи, обаче всичко си стои, защото не са минали турци. Едва ли е случайно, че чак до XIX век в западна Европа са плашели хората с "ще дойдат турците"!

Сега, нека си представим, че някакси османските варвари не се бяха появили по нашите земи, не ни удостояват с "присъствието" си.

Нима ние сме нямали градове, църкви, замъци? Имали сме. Представете си как биха изглеждали Търново, Преслав, Варна, Пловдив, Дръстър, Бдин или Средец ако не бяха унищожени от друговерците агаряни. Търново е имал население от над 20 000 души в началото  на XIV век - горе долу колкото Виена или Прага. Към датата на нашето освобождение Прага и Виена са с население по половин милион души, а Търново е с 11 000, без крепост, дворци и големи църкви.

Обаче още преди XVI век всичко у нас е затрито и сега "старите" ни градове са най- рано от началото на XIX век и ние се гордеем с тези "старини", просто защото нямаме други. Така се гордеем и с изцяло строения в ХХ век Царевец, с турската крепост Баба Вида или с хиляди разкопки. Това имаме, с това се хвалим.

Няма да описвам тук подробно родната демография. В следствие на безбройните кланета по време на турското "присъствие" българите намаляват от 2 500 000 в XIV век до 600-700 000 в началото на XVII. После бавно и полека, към датата на освобождението в 1878, след кланета и насилвания пак се връщаме към числеността си от времето на Тодор Светослав и Иван Александър. За същия период Англия увеличава населението си 10 пъти, Полша - 9 пъти (при все и тя да е била под чужда власт доста години), а светът като цяло - 6 пъти!

Тези 500 години - 25 поколения, изцяло са ни променили и ментално (а вероятно и генетично) и тази варварщина тегне над нас и до днес и е основна причина да сме такива, каквито сме…без да изпадам в подробности.

Накрая пак се връщам на зомбитата - на онези, за които е нямало робство, а е имало "присъствие".

Това са същите, за които няма значение какво става в Македония, защото, видиш ли, там хората вече се самоопределяли като друг народ. За същите зомбита ще е напълно нормално ако Турция си "вземе" Кърджали и Разград, понеже там живеят турци. Също така за тях е нормално тук да се напълни с африканци и азиатци, да има еднополови бракове, LGBTQR + и т.н. Тези зомбита са същите, които ненавиждат понятия като родина, нация, пол, вяра или раса, тъй като им е втълпено, че с такива понятия боравят само комунисти и русороби. Това са жертвите на глобалистката матрица, повярвалите в глобалното отворено общество, края на историята и останалите мантри на западното съвремие.

Пак същите дебили сляпо вярват, че важен е само собствения кеф, вярват че човечеството е виновно за климатичните промени и затова са готови да ядат мухи и хлебарки, да не създават поколение, изобщо - вярват във всичко, което им вменяват управляваните от Давос, ЛАндЪн и Джу- Йорк "медии"!  

Тези същества живеят предимно в София и много малко от тях в Пловдив, Варна или Стара Загора и за съжаление са предимно млади хора. Това са децата на времето, когато българската национална държава отново е разрушена както в 1396 год. и отново е под робство, макар и без видими кланета. Днес империята поробител е друга, но унищожението не е по-малко.

Зомбитата, живеещи в София дори не се изживяват като българи, понеже за тях българин е срамно понятие от миналото, "Ганя" и сеУянин. Особено голяма част от младите се изживяват само като софиянци и европейци и затова половината от речника им е на английски. Тъжното е, че те са неразривна част от бъдещето, именно защото днес са млади.

Поколението 40+ имаме още малко време да направим каквото можем и да спрем превръщането на всички българи в зомбита.  
Много ще е трудно в бъдеще. Това го разбират вече всички що годе нормални.

И все повече разбират, че процесът на връщане към нормалност трудно може да мине мирно, за съжаление. Костеливата ръка на злото много дълбоко е забила ноктите си в сърцето на нашето общество. Ще трябват брадви и мечове за да я отсечем, а не писания и заклинания.  

Бог да ни пази!

Иван Спирдонов

ППС. Ще препубликувам този мой текст ако трябва и безброй пъти. Дано пък повече го осъзнаят!

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.