СДВР с подробности за трупа от шахтата: Убитият – осъждан за опит за убийство

СДВР с подробности за трупа от шахтата: Убитият – осъждан за опит за убийство
14-08-2023г.
0
Лентата

41-годишният мъж, чийто останки бяха открити в шахта на жилищна кооперация, е съден за опит за убийство преди години. Той е с влязла в сила присъда, която е изтърпял, съобщи пред Нова тв директорът на СДВР старши комисар Любомир Николов.

Той разкри, че части от тялото му са хвърляни и в кофи за смет на различни места в София.

Сигнал за изчезването на 41-годишния мъж е подаден на 8 август в 4-то РУ от негови близки.

"Веднага след това започнахме оперативно-издирвателни мероприятия, за да установим евентуалните маршрути на лицето установихме широк кръг от хора, с които той ежедневно се среща. Той се занимава с бизнес – собственик е на масажно студио. Има и бизнес партньор – лице, което не е български гражданин", подчерта старши комисар Николов.

По думите му след уточняване на кръга от близки на лицето е започнала работата по вероятните версии по изчезването му.

"Бързо се ориентирахме за евентуалния извършител на това престъпление. В рамките на около 30 часа установихме всички възможни маршрути, версии и причини за изчезването на лицето. С оперативна комбинация установихме и съучастника в престъплението. Извършителят се е опитал да прикрие следите си и да укрие вещи и предмети, които биха го уличили в престъплението. Соченият за извършител на престъплението към момента е безработен. Той е бивш барман в столично заведение. Мотивът най-вероятно е финансов. Жертвата и извършителят са имали бизнес планове, които в един момент 31-годишният задържан разбира, че няма да се осъществят. Той вероятно губи самообладание, кани жертвата в собствения си апартамент и му нанася удар с тъп предмет в задната част на главата", посочи шефът на СДВР.

Тялото е разчленено в банята на въпросния апартамент: "Изхвърлянето на част от останките е станало в тоалетната чиния. Те попадат в канализацията на сграда. Намерени са кости на убитото лице в пет отделни чувала в яма на Витоша. Към зловещата находка бяхме насочени от помагача на престъплението. Той е помогнал с пренасянето на точно тези останки към Витоша и кофи за сметосъбиране в района на престъплението".

Старши комисар Николов подчерта, че извършителят на престъплението е известен на полицията:

"Той има стари криминални прояви. От 2013 година е последната му криминална проява за средна телесна повреда. Неговите близки, както и психолозите, с които работихме, го описват като зъл, агресивен човек. Били са в близки отношения с жертвата. Не мога да твърдя категорично дали има някакъв личен елемент. Но по-скоро след провалена бизнес сделка той решава да го убие като най-вероятно му е завиждал за доброто финансово състояние".

Очаква се днес Софийската градска прокуратура да представи още информация по разследването.

Изтточник: БНР

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.