САЩ са нарушили всяко правило, което някога са създали

 САЩ са нарушили всяко правило, което някога са създали
23-01-2023г.
0
Явор Дачков

Още малко по темата за корупцията и САЩ. Това е диалог от любимия ми "Йелоустоун". Краят на десети епизод от трети сезон. Адвокатка индианка съветва шефа на индианския резерват да убие героя на Кевин Костнър, чийто бял дядо е влязал в резервата преди 150 години и владее земята. Пускам диалога, а не откъс от филма, за да не нарушим авторските права. 
- Имаш възможност да освободиш тази земя от него. И ще изглежда така, сякаш го е направил всеки друг, но не и ти.
- Не съм престъпник.
- Престъпление е само по техните закони. По нашите, които са надживяли ледената епоха, то е дълг. Да защитаваме земята си и да пазим начина си на живот. Това е религия. Или ти си възприел тяхната религия, също както си възприел законите им?
- Ще ги победя по техните правила.
- Те създават правилата си, за да бъдат нарушавани. САЩ са нарушили всяко правило, което някога са създали. От първия си договор с Франция през всеки договор с нас (индианците), та до последния им договор с Иран.
Те карат само другите да спазват правилата им. Предизвикват войни, когато и където си поискат, взимат каквото поискат, след което създават правила, за да ти попречат да си го вземеш обратно. Създават правила за робите и за господарите. Ти следваш робските правила. Но ако следваш правилата на господарите ще го убиеш и ще ни върнеш земята.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.