С какво започват годината сутрешните блокове на телевизиите?

С какво започват годината сутрешните блокове на телевизиите?
03-01-2023г.
0
Иван Бакалов

Рехох да прегледам с какво започват годината сутрешните блокове на телевизиите. С днешните възможности да връщаш напред-назад от канал на канал, не е трудно, макар да е вредно за здравето.
Телевизиите започнаха първия работен ден с един новогодишен ударен рефрен: 
ДБ "да се разкачи от ПП" (по израза на Даниел Вълчев) и да се закачи за ГЕРБ. 
"Не е невъзможно" вика Вълчев по бТВ. 
Борисов иска президентът да даде третия мандат на ДБ, и облъчването е в пълен ход. 
Вълчев дълго го усуква за легитимност, как се криели партиите зад някой професор, но не споменава Габровски, който е хирург, а химика акад. Дянков, който е бил два пъти министър.
Самият Вълчев беше поканен от бТВ с някакво предположение, че се връща в политиката. И той се представи достойно с изрази като "контекст", "екскулпира", както се казвало в римското право, "симулакрум", "да се преформатира политическата система", "да се случи създаването на правителство". Хората можело да предпочетат стабилност, пред новите, които "не знаят на кой свят са". Да, да - проф. Вълчев.
По Нова бяха поканили в същия дух Карамански, за 20--минутна проповед. Него го тикат все повече, като някакъв гений, на принципа, колкото повече го показваме, толкова повече ще го направим популярен и ще го направим я шеф на БНБ, я министър, че може и вицепремиер, премиер. Само че някои като мен няма да спрем да припомняме за престъпната схема, под която си е сложил подписа като изпълнителен директор в "Инвестбанк" (ще сложа линк по-долу, който не е запознат).
И така, със сутрешно бърборене отиваме към нови избори.
Припомням - Борисов след четири последователни избора не се кандидатира за премиер, нито неговите предложения за премиер бяха приети. Няма да се върне нито на бял, нито на зелен кон, дори да вземе 75 депутати на следващите избори.
Помни ли някой какъв хленч беше началото на 2021 г. - "Е, добре де, като махнем Бойко, кой ще дойде?" - с надежда да не се махне. Няма я вече тая надежда, освен в най-загубените бойковистки групи лели ГЕРБ и професори ГЕРБ..

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.