С какви дипломати ще я правим тая пуста дипломация, като в МВнР няма компетентни кадри

С какви дипломати ще я правим тая пуста дипломация, като в МВнР няма компетентни кадри
23-09-2022г.
0
Любо Кольовски

Лайтмотивът в новините е "може ли да има дипломация, докато в Русия върви мобилизация". Много глупав и провокативен въпрос. Некоректно е формулиран, защото мобилизацията не изключва дипломацията. И обратно. Така зададен този въпрос издава липсата на исторически познания и политическа мисъл. Като пример ще дам дипломатическите отношения между Царство България и СССР по време на Втората световна война, когато България е част от нацистката коалиция Рим - Берлин - Токио, но отношенията ни със СССР не са прекратени. Въпросът би трябвало да се постави малко по-иначе. Ако ще правим дипломация с нашите съюзници ЕС, НАТО и САЩ по отношение на войната в Украйна, с какви дипломати ще я правим тая пуста дипломация, като в МВнР няма компетентни кадри, а кадрите, както казваше тов. Сталин, решават всичко.

Какво следва от всичко това? Президентът вероятно ще свика извънредно КСНС, ще покани всички льольовци, лидери на партии и ще ги попита: Какво да правим сега? И тогава ще настъпи истински политически цирков спектакъл. Само си представете, че и Главатаря на шайката се появи на заседанието на КСНС! Или как дебатират Костадинов и Сидеров? Интересно е да насочим творческото си въображение и към евентуалните реплики и ръчкания между ДПС и БСП. И така нататък... Но това не решава проблема с острия дефицит за дипломатически ходове в интерес на България. Анадънму?

P. S. Всичко това е резултат на трите десетилетия слугинаж и усърдна работа за чужди интереси. И крещящата несъстоятелност на политическия ни "елит".

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.