ЕДИН АКАДЕМИЧЕН ЧАС ЗА НОРМАЛНИТЕ БЪЛГАРИ, ПОДХОДЯЩ И ПРЕПОРЪЧИТЕЛЕН И ЗА МУТРИТЕ

ЕДИН АКАДЕМИЧЕН ЧАС ЗА НОРМАЛНИТЕ БЪЛГАРИ, ПОДХОДЯЩ И ПРЕПОРЪЧИТЕЛЕН И ЗА МУТРИТЕ
22-09-2022г.
0
Любо Кольовски
Една вехта дописка, която намерих в архива си. Не кореспондира с ДЕНЯ НА НЕЗАВИСИМОСТТА. Или е в пряка връзка с тази паметна дата? Не знам.
Любомир Кольовски
22 септември 2015 г.
ЕДИН АКАДЕМИЧЕН ЧАС ЗА НОРМАЛНИТЕ БЪЛГАРИ,
ПОДХОДЯЩ И ПРЕПОРЪЧИТЕЛЕН И ЗА МУТРИТЕ
В с. Българево, община Каварна, един забележителен българин - ВАЛЕНТИН СИМЕОНОВ, е изградил това уникално съоръжение, наречено "Онгъл" или още "Исторически център". На това място г-н Симеонов, със собствени средства, заеми и помощи от приятели, в рамките на 45 минути увлекателно разказва историята на България и българите още от много дълбоката древност.
Г-н Симеонов ви развежда в един лабиринт, където с различни материали разказва за величията и паденията на България. И като следвате благия му глас научавате нови и неизвестни неща, спомняте си някои позаабравени истории и започвате да се гордеете, че добре познавате други важни сегменти от далечното ни и по-близко минало.
Г-н Симеонов позволява на посетителите си да пипат експонатите, да се снимат с тях, може да ви направи кафе или да си купите от него интересни сувенири.
Г-н Симеонов е и много гневен мъж - той открито ругае политиците, нарича ги продажници и безродници и се заканва да вземе нови заеми и да разшири територията и хронологията на проекта си.
Г-н Симеонов е бил журналист, народопсихолог, историк и какво ли не още. Възможно е в някое от твърденията си да не е съвсем прав и да не е необходимия експерт. Обаче г-н Симеонов много хубаво и изразително псува политиците! И аргументите му са железни.
Г-н Симеонов е щастлив, когато посетителите му са млади хора, които го зяпат в устата и му се чудят на смелостта и яроста. Г-н Симеонов силно се надява, че тия млади хора ще прихванат вируса на яростта му и от това един ден ще произлезе една много полезна за България епидемия, която ще оздрави народа.
Иначе с. Българево се обитава основно от гагаузи. Много приятни и хубави хора.
Не попитах г-н Симеонов дали е гагаузин, защото това няма абсолютно никакво значение.
Откакто се запознах с г-н Симеонов, непрестанно се чудя какво ли би станало, ако разполагахме с една дивизия или поне един полк такива Валентинсимеоновци.
Любо КОЛЬОВСКИ, който би искал да е гагаузин
 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.