Ръководителите на френският гигант са признали, че са плащали на Ислямска държава и други терористични групировки

Ръководителите на френският гигант са признали, че са плащали на Ислямска държава и други терористични групировки
21-10-2022г.
0
Ирини Зикидис

Ти да видиш. Истината започва да излиза наяве, макар и след години, макар и изпод тонове мръсна пропаганда, лъжи и утайка. Лошото е, че малцина вече се интересуват от нея, все пак медии, инфлуенсъри и носители на експертиза са заети да отработват старателно новите, добре платени задачи, а стадото е зомбирано с нови, истерично раздухани опорки, които след време също ще се окажат отлично подготвени кьорфишеци.
Ето и най-прясната новина:
Френският производител на цимент Lafarge е осъден да плати близо 780 млн. долара глоба, след като се призна за виновен, че е плащал на Ислямска държава и ал Нусра, в замяна на това заводът му в Сирия да работи. По този начин заводът си е осигурил приходи около 70.3 млн. долара.
Ръководителите на френският гигант са признали, че са плащали на Ислямска държава и други терористични групировки, за да купуват суровини от доставчици, контролирани от ИДИЛ. Плащали са месечни "дарения" на терористите, за да могат служителите, клиентите и доставчиците да преминават през контролно-пропускателните пунктове, изградени около завода. В замяна на това споразумение компаниите са очаквали ИДИЛ да предприеме действия срещу техните конкуренти.
Френският съд потвърди обвиненията в съучастие в престъпления срещу човечеството срещу Lafarge.
Сега, логичният въпрос тук е как така Ислямска държава, след като 11 години същите медии, инфлуенсъри и носители на експертиза ни убеждаваха, че Асад воюва с умерена опозиция? Че и "доказателства" ни представяха как Асад трови със зарин де що има малко бебе и невръстно дете. Нищо, че после американски експерти обявиха това за лъжа.
Като се замисля, помня и други "доказателства", които доведоха до жестоки световни сътресения, а после се оказаха внимателно подготвени лъжи, целящи едно - получаване на карт бланш за нападение над суверенна държава: 
Да напомням ли, как през 1990 Буш старши представи младо 'иракско' девойче, което да разкаже пред ужасения американски народ за зверствата на иракските войски, които убиват кувейтски бебета в кувьози? Хората са ужасени, САЩ нападат Ирак. Е, после се оказва, че девойчето е дъщерята на кувейтския посланик и целият спектакъл е изфабрикуван, за да имат повод за нахлуване в Близкия изток, а истинската причина - изсмукване на петрол. Резултатът - безброй избити иракчани. 
А да напомням ли, че САЩ влязоха в Ирак срещу една размахана епруветка и грандиозна лъжа, че Саддам има химически оръжия? Резултатът? 650 000 жертви. 
А да напомням ли за "доказателствата", че Кадафи дава на войниците си виагра, за да извършват масови изнасилвания? Нещо, което американското разузнаване отрече, но след години.
А да напомням ли, че след „демократизирането” на Либия, днес в Либия ОФИЦИАЛНО има пазар за роби и това са новини на британския Time, а не на Комсомолска правда?
Няма поумняване и това е. Скача се с двата крака на всяка опорка, колкото и съмнителна да изглежда. А след години вече на никой не му пука, че западна фирма е използвала услугите на Ислямска държава.
https://www.cnbc.com/…/lafarge-cement-to-plead-guilty-pay…

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.