Радев: Ще сезирам КС за бруталното и некомпетентно посегателство върху Конституцията

Радев: Ще сезирам КС за бруталното и некомпетентно посегателство върху Конституцията
07-01-2024г.
0
Лентата

"Моето първо действие през настоящата година е да сезирам Конституционния съд за бруталното и в много отношения некомпетентно посегателство върху българската конституция", пред журналисти държавният глава Румен Радев след водосвета на бойните знамена, флаговете и знамената-светини на Българската армия, съобщава БТА. Ето какво каза президентът:

Влизаме в 2024г. със смесени чувства и половинчати решения: полуконституция, полушенген, полуистина, полубюджет, полуреформи, полууправление. Когато политическият разгул и търговията с националния суверенитет започнат да се приемат за норма, цената е националното достойнство и превръщането ни във втора категория европейски граждани. А цената на апатията е нашето бъдеще.

2024г. ще бъде година на избори, но не само за Европейски парламент - ние ще трябва да избираме между войната и мира, между националното самоунижение и достойното ни европейско бъдеще. Между примирението и действията. Ще ни трябват много вяра в собствените сили и бъдещето на България, воля за решителни действия, единение на усилията и възстановяване на справедливостта, за да можем да се развиваме като достойна европейска демокрация.

Моето първо действие през настоящата година е да сезирам Конституционния съд за бруталното и в много отношения некомпетентно посегателство върху българската Конституция.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.