Байдън: Тръмп използва реториката на нацистка Германия

Байдън: Тръмп използва реториката на нацистка Германия
06-01-2024г.
0
Лентата

Американският президент Джо Байдън отправи днес сериозна вербална атака срещу бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, като го обвини, че използва реториката на нацистка Германия, предаде Франс прес.

Доналд Тръмп, който е големият фаворит за президентската номинация на Републиканската партия, "е готов да пожертва нашата демокрация, за да получи властта", каза демократът Байдън в района на Вали Фордж в щата Пенсилвания - историческо място, свързано с американската Война за независимост.

"Той казва, че кръвта на американците е била замърсена, като използва точно същия език, който е бил в употреба в нацистка Германия", заяви 81-годишният Байдън.

Президентът Байдън направи това изявление в рамките на реч, посветена на третата годишнина от щурма на Капитолия на 6 януари 2021 година. Тогава симпатизанти на Доналд Тръмп се опитаха да попречат на потвърждаването на резултатите от президентските избори през 2020 година, които бяха спечелени от Байдън.

Планираше се Байдън да произнесе речта си по случай третата годишнина от щурма на Капитолия утре, но събитието бе изтеглено за днес, тъй като според метеорологичната прогноза утрешният ден ще е буреносен.

Щурмът на Капитолия продължава да е тема, която поражда сериозни разногласия в САЩ. Една четвърт от американците смятат, че щурмът е бил организиран от ФБР, въпреки че нямат никакви доказателства за това, става ясно от проучване на в. "Вашингтон пост" и на Мерилендския университет, публикувано тази седмица.

Източник: БТА

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.