Простреляха словашкия премиер Роберт Фицо

Простреляха словашкия премиер Роберт Фицо
15-05-2024г.
0
Лентата

Словашкият премиер Роберт Фицо е прострелян и ранен след среща на кабинета край Братислава, пише държавната агенция TASR. Според един от водещите сайтове Aktualít хеликоптер е откарал простреляния премиер в болницата като все още няма информация за неговото състояние. На официалния профил н Фицо във Фейсбук бе качена информация, че животът му е в опасност и следващите часове ще бъдат решаващи за състоянието му. 

"Р. Фицо беше прострелян многократно и в момента е с опасност за живота. В момента той се транспортира с хеликоптер до Банска Бистр

ица, тъй като ще отнеме много време, за да стигне до Братислава поради необходимостта от спешна интервенция. Следващите няколко часа са решаващи."

Медиците транспортират простреляния министър-председател Роберт Фицо на носилка до болницата в Банска Бистрица

ВВС повърди информацията, че животът на словашкия премиер е  в опасност. Според информацията на биратнската медиа Фицо е прострелян няколко пъти и в момента е с опасност за живота".

Според телевизия JOJ мъж от тълпата е започнал да стреля по министър-председателя, след като той е излязъл да поздрави жителите на Хандлова. Според свидетели, които са били на мястото на инцидента, Фицо се е приближил до хората, които са го посрещали, тогава са произведени няколко изстрела. След това Фицо е паднал на земята, съобщава БГНЕС. Хандлова се намира на около 180 км североизточно от столицата Братислава.

Заподозреният за стрелбата е задържан. Според "Plus ONE DAY" той се казва Йозеф Ц. от Левице и е на 71 години.

Изданието "Денник" цитира очевидец на стрелбата, като според жената, пожелала анонимност, е имало 3-4 изстрела. Тя видяла как премиерът пада на земята пред нея и кървави петна по гърдите и главата му, но не може да прецени дали има наранявания и колко са сериозни.

Според друга информация само един от изстрелите е улучил премиера на Словакия.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.