Промяна казвате, промяна е настъпила. Дали?

Промяна казвате, промяна е настъпила. Дали?
07-01-2024г.
0
Карлос Контрера

На 9 януари 2012г. тогавашният общински съветник Ангел Джамбазки поставя въпроса за прословутият депутатски паркинг на площада до катедралния храм "Св. Александър Невски". 

В резултат от образуваната по негова инициатива проверка железните ограждения са премахнат, самият паркинг се оказва абсолютно незаконен и започнаха едни тежки разправии между Парламент и община може или не може да се ползва площада като ведомствен безплатен паркинг.

През 2021г. по мой доклад пространството е обявено за пешеходна зона, а Парламентът е задължен да сключи договор и да заплаща в режим на "Служебен абонамент" паркоместата, които отново ползва безплатно на паркинга зад Партийния дом.

Нищо от това не е изпълнено и не се изпълнява. Нищо. Не се намери кмет, сила и воля правилата да се приложат от и за депутатите. И излиза, че те са над и извън закона, който иначе важи за всички останали.
Нещо повече - наскоро тихомълком се върнаха огражденията покрай депутатския паркинг на пл. Александър Невски. Връща се положението от 2012г. Между другото държава и община се управляват в момента от големи радетели този паркинг да го няма. Обаче вместо да се махне, той се огражда, както беше през далечната вече 2012г. Промяна казвате, промяна е настъпила. Дали? 

Описаната ситуация е една илюстративна картинка що е това Промяната и как Промяната тежко се разминава в думите и делата...

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.