Председателка на комисия от ПП-ДБ подправя бюлетини, прокуратурата я разследва

Председателка на комисия от ПП-ДБ подправя бюлетини, прокуратурата я разследва
31-10-2023г.
0
Лентата

Случаят от село Малорад вече се разследва от прокуратурата, съобщиха от ОИК Борован. Комисията се е запознала още в деня на изборите със скандален запис от пета секция в Малорад в община Борован и е взела решение, каза председателя но ОИК Димитър Попов.

В скандалния запис се вижда как председателят на комисията от ПП-ДБ Моника Йорданова, мислейки си че са изключили видеонаблюдението, подправя бюлетини в интерес на определени кандидати.

В скандалното видео се чува как и Борован и Малорад имат нужда от кметове, които са “наши ора”. Споменатият Мартин е кандидатът за кмет на БСП Мартин Диловски, а цитираното име Борко е Борислав Младенов е от Малорад и вече е част от новия общински съвет от местната коалиция с №68. Не е ясно, кой точно е Бачи Цено, тъй като в листата има двама такива. Единият е собственик на магазин в центъра на Малорад, а за другия няма информация.

Тъй като извършеното в секцията в Малорад е нарушение на Изборния кодекс, а ОИК в Борован не е компетентен да решава подобен казус, за случая веднага е била уведомено дежурната прокурорка от Бяла Слатина Юлия Вельовска. След нейно разпореждане полицията в Борован веднага е започнало разследване. Ако в разследването се установи, че е извършено престъпление, изборите в тази секция ще бъдат касирани, казаха от прокуратурата.

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.