Франция осъди нападенията на израелски заселници срещу палестинци на Западния бряг

Франция осъди нападенията на израелски заселници срещу палестинци на Западния бряг
30-10-2023г.
0
Лентата

Франция осъди "неприемливото насилие", извършено от израелски заселници срещу палестинци на окупирания Западен бряг, се казва в изявление на френското външно министерство, цитирано от Франс прес.

"Франция категорично осъжда нападенията на заселници, които доведоха до смъртта на няколко палестински цивилни през последните няколко дни в Кусра и Савия, както и до принудителното изселване на няколко общности", се казва в изявлението. "Насилието, упражнявано от заселниците срещу палестинското население, се увеличава. То е неприемливо и трябва да бъде прекратено", добави външното министерство, като призова Израел да "предприеме незабавни мерки за защита на палестинското население".

Повече от 100 палестинци бяха убити на Западния бряг при операции на израелската армия след избухването на войната между "Хамас" и Израел на 7 октомври, след безпрецедентната кървава атака на ислямистката групировка, при която загинаха повече от 1400 израелци, предимно цивилни. Ситуацията на Западния бряг, окупиран от Израел от 1967 г., беше напрегната още преди това, отбелязва АФП.

Източник: БТА

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.