Илон Мъск: "Старлинк" ще осигури интернет в ивицата Газа

Илон Мъск:
29-10-2023г.
0
Лентата

Илон Мъск съобщи, че системата от околоземни спътници "Старлинк" ще достави интернет в ивицата Газа, предаде Ройтерс. Това ще стане в сътрудничество със "световнопризнати хуманитарни организации", добави собственикът на компанията "СпейсЕкс", чийто проект е "Старлинк".

От вчера са спрени всички телефонни и интернет връзки в палестинския анклав, бомбардиран от Израел в отговор на нападението на групировката "Хамас" на 7 октомври.

„Starlink ще се свърже с международно признати организации, за да предостави помощ на Ивицата Газа“, написа Мъск на страницата си в социалната мрежа X (бивш Twitter) в отговор на публикация на конгресмена Александрия Окасио-Кортес, която осъди прекъсването на комуникациите в Ивицата Газа.

В петък вечерта доставчикът Jawwal съобщи, че телефонните комуникации и интернет са спрели да работят в цялата Ивица Газа след масирани удари на израелската армия. Според телевизионните канали "Ал Арабия" и "Ал Джазира" Ивицата Газа е била подложена на най-интензивната атака след ескалацията на палестинско-израелския конфликт на 7 октомври. Твърди се, че израелските отбранителни сили са атакували няколко района на анклава по въздух, суша и море.

Източник: БТА, ТАСС

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.