Православната детска градина "Успение Богородично" приема деца за новата учебна година

Православната детска градина
07-09-2023г.
0
Лентата

Първата православна детска градина "Успение Богородично" отново отваря, за да приема деца от две до шест години за учебната 2023/2024 година, съобщиха от Софийската митрополия.

Ръководството на градината приканва вярващите родители да доведат децата си в прекрасно оборудваната детска база, където те ще могат непринудено да се запознават с православна култура и духовност. За тях ще се погрижи екип от висококвалифицирани специалисти, които работят по утвърдената от Министерството на образованието и науката (МОН) учебна програма. Времето на децата е ангажирано така, че максимално да се развиват своите интелектуални, емоционални и творчески възможности.

Педагогическият екип се стреми децата да се развиват цялостно и пълноценно, като възпитават в тях умение да общуват хармонично, с такт и добронамереност. Стремежът е да се формира в тях любов и търпение, които са в основата на умението да имаш приятели, семейство, позитивни и градивни отношения в колектив. Формира се социална компетентност и адаптация, умения за свободно и творческо отношение към живота.

В програмата на детската градина са заложени художествено-творчески дейности, който стимулират активното творческо отношение към действителността, музикални занимания и танци, развиващи емоционалната култура, виталност и създават положителни чувства и емоции у децата.

Веднъж седмично децата посещават храма, като се учат на култура на поведение в църква и на познаване на християнските символи, което е съобразено с достъпните за детското съзнание аспекти на християнската ценностна система. Не се допуска неподходяща за детската психика информация.

Децата всекидневно изучават английски език, който се преподава по атрактивен и ненатоварващ детската психика начин. Заложени са посещения на музеи, художествени галерии, театрални, оперетни и оперни постановки. За целта градината разполага със собствен микробус.

Специално изградената детска градина има отлична материална база в двора на храма "Успение на Пресвета Богородица" в столичния квартал "Малашевци". Тя е светла, просторна и уютна. Има обособен кът за собствена земеделски дейност, където децата сами засаждат и полагат грижи за своето стръкче цвете или зеленчук, като целта е да се изгражда екологична култура - внимание, грижа и отговорност към природата.

Работното време на градината е от 8:00 до 18:00 ч., всеки делничен ден.

През зимния период в детската градина се използват бактерицидни лампи за въздух и повърхност, с което се намалява разпространението на вируси и укрепва здравето на децата.

Източник: БТА

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.