Кметът на Царево: Армията е тук от снощи. Ще разчитаме на военните инженери за възстановяването на мостовите съоръжения

Кметът на Царево: Армията е тук от снощи. Ще разчитаме на военните инженери за възстановяването на мостовите съоръжения
07-09-2023г.
0
Лентата

Армията е тук от снощи. Ще разчитаме на военните инженери, които да ни помогнат с възстановяването на мостовите съоръжения на територията на общината. Плануваме да изградим временно съоръжение, което да осигури пешеходен достъп до кв. "Василико". Това каза пред журналисти кметът на Царево инж. Георги Лапчев. Със здравните власти се поддържа постоянен контакт, уточни той и допълни, че водата от чешмите все още не може да се използва за пиене. Няма бедстващи хора или населени места без ток.

По думите му, към момента дейностите в общината са преминали във втори етап - възстановяване на инфраструктурата и разчистването на най-критичните райони. Това се прави заедно с доброволците, каза кметът. 

"В момента предстоят огледите. Очакваме експертите да кажат своите становища, за да можем да кандидатстваме за помощ от държавата. Материалните щети са огромни. Ще направим оглед на допълнителни зони днес, до които все още не са стигали хора. Водата е разрушила почти всичко, до което се е докоснала. Днес по обед ще докладвам лично на премиера първите резултати. Със сигурност щетите ще са за десетки милиони, но не можем кажем нищо с точност към момента", каза Георги Лапчев. 

Той допълни, че стените на двата язовира над село Лозенец са силно компрометирани. "Благодарение на това, че са били празни, село Лозенец и "Оазис" са спасени", каза Лапчев.

Източник: БТА

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.