Почтеността не е функция на размера на банковата сметка

Почтеността не е функция на размера на банковата сметка
03-10-2023г.
0
Слави Василев

Понеже се чудя за кого да гласувам за кмет на София реших да споделям с Вас впечатления от кампанията и кандидатите. Няма да го правя систематично, а когато нещо ми направи добро, или лошо впечатление.

Започвам с Ваня Григорова защото я гледах преди малко при Лова Крумова, по Нова. Линията, която тя е избрала за кампанията си - да се представи като кандидата на “бедните” срещу “корумпираните богати” - е обикновен, евтин популизъм. Ако смята да спечели кметското си място атакувайки успеха на други кандидати, и да ги представи като “корумпирани защото са богати”, е проява на лош вкус и слаба политическа стратегия. Подобна риторика показва липса на съдържание в дълбочина. Това е, освен всичко останало, и проява на неуважение към интелекта на избирателите. 

Моделът ГЕРБ не може да бъде свален от власт само защото кандидат кметът е синдикалист, тоест “беден”. Дори намирам причини да смятам обратното за валидно. Почтеността не е функция на размера на банковата сметка. Политическата алчност е присъща както за богати, така и за бедни. Ваня Григорова трябва да говори повече за София и за самия модел на управление на ГЕРБ, а не толкова за опонентие й, и то по такъв начин. Добре ще е нейните медийни съветници да я посъветват в тази насока.

Васил Терзиев може да бъде атакуван по много теми - от начина, по който се отказа от семейните си корени, през некомпетентността, доказана многократно през последната година и половина, присъща за ръководните решенина на ПП/ДБ, до очевидната му липса на административен опит. Неговият успех в бизнеса обаче не е сред тях.

Ваня Григорова, която иначе ми беше симпатична, ме загуби.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.