Само не ми казвайте. Зелените пак се появиха, нали?

Само не ми казвайте. Зелените пак се появиха, нали?
02-10-2023г.
0
Дахер Ламот

С всичките им снимки на природни катастрофи.

Ето, във фийда видях снимки от един биещ с вилица камбаната либерален кашон. Летял със самолет и видял ужаса на мините и въглеводородите отвисоко. Написал поста с телефона. Телефона го зарежда с жичка и картоф, предполагам.

Летял със самолет. Вероятно самолетът върви с метан, изстрелян от задните части на зеления либерал, който преди това е преял с каша от чиа и водорасли. 
И като споменах пръдня, приятели, знаете, че това е коктейл от газове, съдържащи азот,  кислород, водород, въглероден двуокис и метан. Обаче цялата миризма на развалени яйца идва от малки количества сероводород.

Ей това е зеленият либерал. Сероводород. Съвсем малки количества, ама смърди до небесата.

Пише еколозунгите през телефона, вкъщи седи на топло, ползва топла вода, пръска си дупето с парфюми и дезодоранти (въглеводородни продукти), мие си зъбите с четки за зъби и пасти ( пак въглеводородни продукти), отива на екоманифести на които драска с графити, моливи и химикалки (познайте какви продукти са), облякъл се е отгоре до долу с въглеводородни продукти и реве срещу всички. Самолетите, метрото, дори и тротинетките от какво се правят и как? Как се добиват и с какво такива неща като алуминий, желязо, както и флуорит, който да се ползва в топилките? Как се произвежда пластмаса, найлоните и от какво?
"Затворете АЕЦ-овете!" крещи с разширени зеници, "мърсят природата!". "Затворете ТЕЦ-овете, мините, ВЕЦ-овете!".
"Затворете бензиностанциите, спрете вятърните турбини, убиват птиците!", пише разярено, докато си зарежда телефона. Спрат му тока за 1 час, реве три дни колко лоши са били от общината.
Премести се в пещера, бе, калъф. Ако искаш да бъдеш истински зелен и истински еколог не става с драскане във Фейса и по картонени, или плексигласови табели по демонстрации. А се става в лаборатории. Да откриеш по-ефективни методи, по-ефективни филтри, по-ефективно рециклиране, по-високо КПД, по-малко загуби и т.н.
Но не е лесно, нали. Трябва да се учи и да се положи труд в доста тежка материя. Друго си е да си вееш гащите и да ти плаща Х за да ревеш срещу У, защото опропастявал природата. 
Тия с какво си бършат задниците? С окапало листо от дъб?

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.