Писмо до министъра: Незабавно преустановете пътните ремонти на АМ Тракия

Писмо до министъра: Незабавно преустановете пътните ремонти на АМ Тракия
02-08-2023г.
0
Лентата

До Министъра на регионалното развитие и благоустройството
Г-н Андрей Цеков

Уважаеми г-н Цеков,
От името на няколко туристически организации, свързали се с мен за съдействие, се обръщам към Вас с апел за незабавно преустановяване на пътните ремонти на АМ Тракия. В най-активната част на летния сезон е започнато преасфалтиране на отсечка от АМ Тракия преди град Бургас, което предизвиква километрични задръствания и многочасови тапи за всички туристи. Български граждани, също потърсили моето съдействие са пътували 7 часа от София до Бургас през уикенда. Временното прекъсване на ремонтните дейности ще спомогне за предотвратяване на сериозните неблагоприятни последици, които те нанасят на тежко засегнатия летен сезон.
Съзнаваме необходимостта от по-добра пътна инфраструктура, но бихме искали да подчертаем значението на подходящо планиране и съгласуване на работите с туристическия бранш, за да се избегне значителното нарушение на движението и неудобства за гражданите и туристите по време на най-натоварените летни месеци от годината.
Моля, обърнете внимание на неотложната необходимост от действия в този контекст и се надяваме, че Вашата решителност ще помогне за предприемане на подходящи мерки.
Очакваме преустановяване на ремонтните дейности в максимално кратък срок. В противен случай сме в пълна протестна готовност.
С уважение,
Димитър Ташев
Народен Представител от 47мото Народно Събрание

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.