Песков: Тъкър Карлсън преживява тежки времена на Запад заради интервюто с Путин, но то увеличи популярността му

Песков: Тъкър Карлсън преживява тежки времена на Запад заради интервюто с Путин, но то увеличи популярността му
11-02-2024г.
0
Лентата

Тъкър Карлсън преживява тежки времена на Запад заради интервюто с руския президент Владимир Путин, но то допринесе за популярността на американския журналист, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. Руският президент  бързо се съгласи да разговаря с американския журналист, разказа Песков в интервю за предаването "Москва. Кремъл. Путин", фрагмент от който бе публикуван от журналиста Павел Зарубин в канала му в Telegram.

"Наистина той самият се свърза с нас, той предложи това интервю. Ние активно преглеждахме неговите материали, гледахме аудиторията му, гледахме колко балансирано отразява определени въпроси. И стигнахме до извода наистина да препоръчаме на президента да даде такова интервю. Той доста бързо се съгласи“, каза Песков.

"Имайки предвид, че колективният Запад става все по-непредсказуем, те наистина не избягват абсолютно нищо. Затова, разбира се, имаше известни страхове, че още преди началото на интервюто ще има някакви гонения на горкия Карлсън, те присъстваха. Дори сега, доколкото разбрах, му е трудно. Но, от друга страна, като доста умен човек, мисля, че той предвиди, че ще има такова разпалване на страстите. Но честно казано трябва да се каже, че това интервю допринесе за неговата популярност“, коментира Песков.

Интервюто на Карлсън с Владимир Путин беше публикувано в нощта на 9 февруари. Значителна част от двучасовия разговор беше посветен на украинския конфликт и отношенията на Русия със САЩ, НАТО и Запада като цяло. Самият журналист по-рано каза, че през 2023 г. вече се е опитал да направи интервю с руския лидер, но е получил забрана от властите в САЩ.

Източник: ТАСС, Гласове

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.